Israel-Hamas/Gaza: Şeful diplomaţiei americane în Arabia Saudită, luni şi marţi

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA. Sursa: Agerpres
Antony Blinken, secretarul de stat al SUA. Sursa: Agerpres

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken se va afla în Arabia Saudită luni şi marţi, în special pentru a "discuta eforturile în desfăşurare care vizează încheierea unui armistiţiu în Gaza care să permită eliberarea ostaticilor", a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat, relatează AFP.

Antony Blinken, care va pleca duminică, "va pune, de asemenea, accentul pe importanţa prevenirii unei extinderi" regionale a războiului pe care Israelul l-a declanşat în Fâşia Gaza de la atacurile sângeroase ale Hamas pe teritoriul său, la 7 octombrie, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, potrivit Agerpres.

El intenţionează, de asemenea, să "discute modalităţi de a obţine o pace durabilă în regiune, inclusiv printr-o cale către un stat palestinian independent însoţit de garanţii de securitate pentru Israel".

Secretarul de stat american va participa şi la o reuniune a miniştrilor Consiliului de Cooperare al Golfului, organizaţie care reuneşte şase ţări din Peninsula Arabică, între care Qatarul, care are un rol de mediator între Israel şi Hamas.

Responsabilul american va participa, de asemenea, la Forumul Economic Mondial (WEF), care se desfăşoară la Riad duminică şi luni şi este consacrat adaptării la schimbările climatice şi la tranziţia energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel