Isărescu, refuz. Zamfir a făcut anunțul: Va primi o hârtie

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir pregătește încă o mutare care l-ar determina pe Mugur Isărescu să vină la Comisia Economică.

Daniel Zamfir a declarat, vineri, la Antena 3, că guvernatorul Băncii Naționale a României a cerut întrebările înainte de a veni la Comisia Economică din Senat.

"Nu trebuie să modificăm nicio legislație, există o lege în România, care este regulamentul Senatului care obligă orice șef de instituție publică, și l-ați auzit pe purtătorul de cuvânt că BNR este insituție publică, să vină în fața comisiilor parlamentare atunci când sunt solicitați. Sigur, ați uzit că Banca Națională nu primește ordine de la nimeni. Noi nu aveam de gând să dăm ordine lui Isărescu, nu despre asta este vorba. De-a lungul timpului, în legătură cu Banca Națonală, lucrurile stau așa: Curtea de Conturi nu poate face niciun control la Banca Națională, angajații BNR, cei care lucrează la supraveghere financiară nu răspund nici civil nici penal pentru acțiunile lor, de asemenea, raportul Băncii Naționale este doar citit în Parlament. A spus domnul Isăresc că vine la Comisia Economică dacă îi dăm întrebările, uite că am și dat întrebările, i-am spus ce vreau să discutăm", a declarat Daniel Zamfir.

Citește și: Creditele românilor, mai scumpe decât în UE. Vasilescu spune cauza

"Va veni"

"Am făcut astăzi o solicitare la Biroul Permanent al Senatului ca să îl invităm pe domnul guvernator sătpămâna viitoare la Comisia Economică. Va primi o hârtie semnată de președintele Biroului Permanent și va veni", a mai spus senatorul.

Citește și:Digi, campanie online înșelătoare. Cum să nu pici în plasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel