Ironii online, după conflictul Olivia Steer - Mircea Cărtărescu. ”Îmi pare rău pentru Andi Moisescu”

Un schimb de replici între Olivia Steer şi Mircea Cărtărescu a luat amploare, joi, pe Facebook, după ce l-a apostrofat pe scriitor pentru că nu a scris corect un cuvânt.

Mircea Cărtărescu a precizat joi, pe Facebook: „Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor şi universitar, în privinţa subtilităţilor limbii române, mai consult dicţionarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul şi dativul corect de la «dragă» e «dragii», şi nu «dragei». Sigur că asta n-are nici o importanţă, fiecare poate spune cum crede că e bine. Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneţi la-ndoială toată munca dintr-o viaţă de om. Chiar dacă aici aş fi greşit, dumneavoastră tot n-aţi fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-aţi făcut-o cu vaccinarea, cu care greşelile de limbă n-au nimic a face”.

VEZI ȘI: Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, replici: Chiar dacă aici aș fi greșit, tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care ați făcut-o cu vaccinarea

Steer a revenit cu un alt mesaj, însă lucrurile s-au amplificat pe reţeaua de socializare Facebook, unde a urmat un val de mesaje. 

„Îi datorez domnului Mircea Cartarescu scuze publice pentru faptul că l-am suspectat si acuzat că nu cunoaște forma de dativ (feminin, singular) a adjectivului "dragă". Domnia sa are dreptate cînd spune că nu am consultat înainte DOOM-ul, pentru a mă asigura că adjectivul cu pricina este variabil, cu doar trei forme, iar nu cu patru, cum credeam eu, și - prin urmare - articolul "-i" se atașează formei unice de plural ("dragi"). Greșeala mea e evidentă și absolut regretabilă. Mea culpa! În apărarea mea, nu pot să spun decît că am fost or-bi-tă de cerificatul de vaccinat al domnului Cărtarescu, dar mai ales de îndemnul domniei sale către toți cititorii săi de a se imuniza cu un vaccin experimental”, a scris Olivia Steer.

Internauții au publicat, ulterior, numeroase mesaje, precum:

Ei bine, acum consultați și niște site-uri de specialitate, niște experți în sănătate și o să vedeți că vaccinurile sunt una dintre cele mai mari invenții ale omenirii. Și apoi puteți să vă cereți scuze, tot public, și pentru modul abject în care ați dezinformat niște ani întregi atâtea zeci de mii de oameni dispuși să creadă orice le-ați fi spus.

O recomandare periculoasa este și cea făcută de Dvs, prin a indemna oamenii sa nu se vaccineze. Cântăriți mai mult vorbele înainte sa le postați.

Lăsați-l în pace dragă doamna. Fiți dumneavoastră un exemplu bun al societății, și lăsați omul să și trăiască viața și să și faca propriile alegeri. Ca nu cred ca domnu' Mircea Cărtărescu vă atrage atenția când postati poze de prost gust...

Dacă tu indemni oamenii sa nu se vaccineze, de ce oricine altcineva nu are dreptul la o alta opinie decât a ta și, eventual, la a indemna oamenii pro vaccin?!

Nu ma așteptam la Cărtărescu.... M-a dezamăgit....

Gramatica stie, despre vaccinuri stie...

Imi pare rau pentru Andi Moisescu...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel