Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, replici: Chiar dacă aici aș fi greșit, tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care ați făcut-o cu vaccinarea

Olivia Steer, replici cu Mircea Cărtărescu / Foto Facebook
Olivia Steer, replici cu Mircea Cărtărescu / Foto Facebook

Mircea Cărtărescu are un mesaj pentru Olivia Steer.

„Marele profesor, filolog și scriitor nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin- singular pentru “dragă” e “dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat “dragii”, cînd se referă la Ioana Pârvulescu. Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă… aaa … facem ca el!”, a transmis Olivia Steer.

De menționat că, recent, Mircea Cărtărescu a anunțat pe Facebook că s-a vaccinat: „M-am vaccinat anti-Covid și sfătuiesc pe toată lumea s-o facă. E o mare șansă să fim printre primii în lume, vaccinul să fie de la cele mai credibile firme și gratuit. Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd.”

Cărtărescu, replică pentru Olivia Steer

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la ”dragă” e ”dragii” și nu ”dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine.

Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a scris Mircea Cărtărescu, joi, pe contul de Facebook.

De asemenea, Mircea Cărtărescu a publicat și următoarele capturi:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel