Irlanda vrea recunoașterea statalității Palestinei. Ministrul de Externe, despre întârzierea recunoașterii: ”Nu mai este nici credibilă, nici sustenabilă”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ministrul de Externe al Irlandei, Michael Martin, și-a anunțat intenția de recunoaștere a unui stat palestinian.

Michael Martin, ministrul de Externe al Irlandei, a declarat că țara sa se pregătește să recunoască, în următoarele săptămâni, un stat palestinian, transmite AFP, scrie Agerpres.

Martin și-a anunțat intenția de a prezenta guvernului o propunere oficială privind recunoașterea unui stat palestinian atunci se vor finaliza ”discuții internaționale mai ample”.

Întârzierea recunoașterii ”nu mai este nici credibilă, nici sustenabilă”

”Să nu vă îndoiți că recunoașterea unui stat palestinian va avea loc”, a spus el într-un discurs în parlamentul irlandez. Întârzierea recunoașterii ”nu mai este nici credibilă, nici sustenabilă”, potrivit acestuia.

Michael Martin a declarat ulterior pentru site-ului de știri irlandez The Journal că propunerea oficială va fi făcută ”în săptămânile următoare”. El a spus că a discutat despre recunoaștere cu alte țări implicate în inițiative de pace în ultimele șase luni.

În luna martie, liderii Spaniei, Irlandei, Slovaciei și Maltei au susținut, într-o declarație comună, că sunt gata să recunoască existența unui stat palestinian.

Irlanda a indicat de mult timp că nu are nicio obiecție, în principiu, în privința recunoașterii oficiale a statului palestinian dacă aceasta ar putea contribui la procesul de pace din Orientul Mijlociu. Războiul din Fâșia Gaza a repus însă pe tapet această chestiune.

”Nu există nicio îndoială că au fost comise crime de război și condamn categoric bombardarea continuă a populației din Gaza”, a mai declarat Martin.

Recunoașterea unui stat ”ar putea servi drept catalizator pentru a ajuta populația din Gaza și Cisiordania și pentru a promova o inițiativă de pace condusă de arabi”, a adăugat șeful diplomației irlandeze.

Citește și: Spania va recunoaște statalitatea Palestinei. Anunțul lui Sanchez: Va exista o ”masă critică” în interiorul UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel