Iranul va închide Internetul. Vezi cu ce îl va înlocui

iran
iran

Iranienii vor rămâne fără Internet, accesul la  World Wide Web fiind închis începând din august. Guvernul iranian a anunţat că deschide un Intranet naţional, controlat de guvern, care va duce la „un Internet mai curat".

Iranul va înlocui Internetul actual şi serviciile sale, cu unul naţional, a declarat, recent, Reza Taghipour, ministrul iranian al informaţiei şi comunicaţiilor. Astfel, servicii ca Google, Yahoo sau Hotmail vor fi blocate şi vor fi înlocuite cu unele de tipul Iran Mail, Iran Search Engine, controlate strict de către stat. Acest lucru se va întâmpla în mai, când intranetul iranian şi World Wide Web vor funcţiona în paralel, până în august, scrie „International Business Times".

Guvernul a pornit deja procedura de înregistrare a oamenilor, care vor primi un ID pentru mailul iranian, asociat cu o persoană. Astfel, cetăţenii vor fi controlaţi cu uşurinţă.

Noul sistem nu va fi foarte greu de pus în aplicare, mai ales pentru o ţară ca Iranul, care cenzurează şi controlează internetul în acest moment. Practic, ceea ce se va crea, va fi un intranet „corporate" la scară naţională. Acest lucru va fi făcut cu ajutorul furnizorilor de internet, care vor fi obligaţi să blocheze accesul la protocoalele WWW din august. Aceştia sunt controlaţi şi în acest moment de către stat şi pot fi penalizaţi dacă nu închid sau blochează anumite site-uri neagrate de către stat.

Site-urile străine vor fi accesibile în continuare pe Intranetul iranian, dar doar dacă vor fi trecute pe o „listă albă" oferită de către stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel