Iran. O clădire de 10 etaje s-a prăbușit. UPDATE. Primarul orașului a fost reținut

Sursă foto: Pexels (Francesco Paggiaro)
Sursă foto: Pexels (Francesco Paggiaro)

O clădire cu 10 etaje s-a prăbușit în Iran, în incident pierzându-și viața cel puțin 10 persoane. 

UPDATE. Primarul orașului a fost reținut

Autoritățile judiciare iraniene care investighează prăbușirea unei clădiri cu 10 etaje în care au murit cel puțin 11 persoane i-au reținut pe primarul orașului Abadan și pe alți nouă oameni, a anunțat, marți, presa de stat, potrivit Reuters și Mediafax.

Clădirea rezidențială și comercială cu 10 etaje s-a prăbușit parțial luni, prinzând sub dărâmături cel puțin 80 de persoane, potrivit televiziunii de stat.

Mai multe persoane au fost reținute în urma incidentului printre care sunt fostul primar, actualul primar și angajați ai Primăriei.
„Zece persoane care sunt principalele elemente implicate în acest incident, inclusiv actualul și fostul primar din Abadan, o serie de angajați ai municipalității și cei care au supervizat acest proiect au fost reținute, iar ancheta continuă", a declarat procurorul local Sadeq Jafari Chegeni pentru televiziunea de stat.

Autoritățile au anunțat că alte secțiuni ale clădirii s-ar putea prăbuși și le-au cerut oamenilor să nu se adune în apropierea locului.
Mojtaba Khaledi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență de stat, a declarat pentru televiziune că aproximativ 50 de persoane ar putea fi încă prinse sub dărâmături. 11 persoane au murit în urma incidentului.

Știrea inițială

Cel puțin 10 persoane au murit, iar alți oameni sunt dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit în orașul iranian Abadan, potrivit Reuters. Bilanțul deceselor în urma prăbușirii unei clădiri în orașul Abadan, în sudul Iranului, a ajuns la 10 persoane. Alți oameni sunt căutați de echipele de salvare, a anunțat marți agenția oficială de presă IRNA, citată de Mediafax. 

Clădirea rezidențială și comercială de 10 etaje s-a prăbușit parțial luni, prinzând cel puțin 80 de persoane sub dărâmături, potrivit televiziunii de stat.

„După ore de eforturi, 30 de persoane prinse sub dărâmături au fost extrase în viață și duse la spital pentru a-și trata rănile", a declarat, pentru IRNA, un viceguvernator al provinciei Khuzestan. Numărul persoanelor care încă se află sub dărâmături nu a fost anunțat.

Un membru al Gărzii Revoluţionare a fost asasinat la Teheran

Un membru al Gărzii Revoluţionare, armata ideologică din Iran, a fost asasinat duminică cu focuri de armă în estul Teheranului, transmite AFP, care citează agenţia oficială iraniană Irna. Hasan Sayyad Khoda, un apărător al sanctuarului, a fost asasinat în timpul unui atac armat comis de doi motociclişti pe strada Mojahedin-é Eslam din Teheran, a indicat agenţia de presă iraniană.

Termenul apărător al sanctuarului desemnează orice persoană care lucrează în numele Republicii Islamice în Siria şi în Irak, conform Agerpres.

Negocierile asupra programului nuclear al Iranului au fost redeschise

"Negocierile se aflau într-un punct mort şi ele au fost redeschise", a declarat Borrell la Wangels, în nordul Germaniei, unde participă la o reuniune a miniştrilor de externe ai ţărilor din G7, potrivit Agerpres.

Josep Borrell a făcut referire la discuţiile care au avut loc cu o zi înainte între coordonatorul UE pentru negocierile asupra programului nuclear iranian, Enrique Mora, şi negociatorul-şef iranian Ali Bagheri, în vederea relansării acordului încheiat în 2015.

În paralel, emirul Qatarului a avut o întrevedere cu ghidul suprem al Iranului, Ali Khamenei, şi cu preşedintele iranian Ebrahim Raisi pe acelaşi subiect.

"Evaluez această reuniune în Iran în mod foarte pozitiv. Negocierile erau blocate de două luni din cauza acestor dezacorduri asupra a ceea ce ar trebui făcut cu Gardienii Revoluţiei", a explicat Borrell. "Acest gen de lucruri nu pot fi rezolvate de pe o zi pe alta. Să spunem că lucrurile erau blocate şi că ele au fost deblocate", potrivit lui. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel