Iran achiziționează avioane de la Airbus

Grupul aeronautic european Airbus a confirmat joi că a încheiat un acord cu Iran Air privind 100 de aeronave, tranzacţie evaluată la câteva miliarde de dolari. Asta după ce în urmă cu doar o săptămână Iranul a anunțat că va cumpăra aeronave și de la firma americană Boeing. 

Iranul a ajuns la un acord atât cu Boeing cât și cu Airbus pentru întărirea flotei de avioane, tranzacții care se situează la sume colosoale, de miliarde de dolari. Astfel, Iranul dă o importantă lovitură de imagine la nivel mondial. 

Primul avion Airbus 321 ar urma să fie livrat la mijlocul lunii viitoare, ca parte a planului Iran Air de a achiziţiona sau de a contracta în leasing 200 de avioane, pentru a-şi moderniza flota. 

Airbus va livra Iran Air 46 de modele Airbus A320, 38 de modele A330 şi 16 modele A350 XWB. 

Joi, acţiunile Airbus au scăzut cu 0,8% la bursă, anul acesta titlurile înregistrând un avans de aproximativ 1%. 

În plus, Iranul, care a finalizat săptămâna trecută un acord cu constructorul american Boeing pentru achiziţionarea a 80 de avioane, poartă în paralel discuţii cu mai multe firme străine de leasing aerian pentru finanţarea achiziţiei unui număr de 77 de avioane, dintre care 42 de la Airbus şi 35 de la Boeing, a precizat Asghar Fakhrieh Kashan, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel