ÎPS Teodosie, vehement la adresa noilor cărți de identitate: E ceva împotriva logicii, împotriva democraţiei!

Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. Mii de oameni, la slujba oficiată de IPS Teodosie
Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. Mii de oameni, la slujba oficiată de IPS Teodosie

ÎPS Teodosie este de părere că tricolorul nu trebuie să lipsească de pe buletin având în vedere că este identiatea noastră.

ÎPS Teodosie s-a aflat marți seara în direct la România TV unde a avut o reacție vehementă pe tema noilor buletine, dar și în ceea ce privește controversata schimbare ”gen” în loc de ”sex”. 

”Ceea ce a fost până acum a fost acceptat logic, firesc, de ce să venim cu ceva camuflat care dă apă la moară unor lucruri nefireşti. Cred că românii trebuie să îşi spună cuvântul. Cum a spus Patriarhia, tricolorul de ce să lipsească de pe buletin. Tricolorul este simbolul nostru, pentru care au murit atâţia soldaţi. E identitatea noastră. E de neacceptat. E ceva împotriva logicii, împotriva democraţiei. Democraţia înseamnă ca majoritatea să îşi spună cuvântul. Orice lege de democraţie ne spune asta. Cei care vin şi spun altceva, sunt antidemocratici”, a declarat ÎPS Teodosie. 

Pe același subiect a comentat și părintele Calistrat

Părintele Calistrat a comentat la News Hour with CNN scandalul cărților de identitate. Potrivit acestuia prin aceste demersuri ne diluam ca naționalitate, ca neam. Mai mult, părintele acuză decidenții că ne "vând" la tarabe pe mici comisioane și pe interese mărunte.

Părintele Calistrat intervine în scandalul cărților de identitate, în ceea ce privește înlocuirea termenului ”sex” cu ”gen”. Preotul dă vina pe guvernanți și a spus că ”ne diluam ca naționalitate, ca neam”, în direct la antena3.ro. 

”Trebuie să clarificăm două lucruri simple. Societatea civilă și biserica sunt unul și același lucru pentru că totalitatea credincioșilor botezați în numele Sfintei Treimi au biserica cea vie nu pereții nu administrația. Legat de ceea ce spune România cu legislația europeană noi când am intrat în legislația europeană îmi amintesc bine atunci că s-au stabilit niște criterii să păstrăm tradiția, culturalismul, naționalismul, valorile culturale. Acuma că ăștia vin să transforme sexul în gen și toate celelalte nebunii, nu știu cât sunt de vină cei care manipulează sau manevrează toate aceste idei și le tot împing de la spate și le scot în față ca păduchele în frunte”, a spus părintele Calistrat. 

Citește continuarea aici: Scandalul cărților de identitate. Părintele Calistrat: Ne vând aştia la tarabe pe mici comisioane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel