Scandalul cărților de identitate. Părintele Calistrat: Ne vând aştia la tarabe pe mici comisioane

Părintele Calistrat a comentat la News Hour with CNN scandalul cărților de identitate. Potrivit acestuia prin aceste demersuri ne diluam ca naționalitate, ca neam. Mai mult, părintele acuză decidenții că ne "vând" la tarabe pe mici comisioane și pe interese mărunte.

Părintele Calistrat intervine în scandalul cărților de identitate, în ceea ce privește înlocuirea termenului ”sex” cu ”gen”. Preotul dă vina pe guvernanți și a spus că ”ne diluam ca naționalitate, ca neam”, în direct la antena3.ro

”Trebuie să clarificăm două lucruri simple. Societatea civilă și biserica sunt unul și același lucru pentru că totalitatea credincioșilor botezați în numele Sfintei Treimi au biserica cea vie nu pereții nu administrația. Legat de ceea ce spune România cu legislația europeană noi când am intrat în legislația europeană îmi amintesc bine atunci că s-au stabilit niște criterii să păstrăm tradiția, culturalismul, naționalismul, valorile culturale. Acuma că ăștia vin să transforme sexul în gen și toate celelalte nebunii, nu știu cât sunt de vină cei care manipulează sau manevrează toate aceste idei și le tot împing de la spate și le scot în față ca păduchele în frunte.

”Politicienii s-au lăsat manipulați pentru bani şi comisioane”

Ce vor spune în fața istoriei peste 50 de ani, peste 60 de ani că doar lucrurile vor intra într-o normalitate. Dintotdeauna derapajele aduc din nou la șoseaua principală la indicatori și la traseu. Ce or se spună acești politicieni care vor merge la lada de gunoi a istoriei că s-au lăsat manipulați pentru bani comisioane și capace şi fac tot felul de compromisuri ieftine în patru ani cât sau la guvernare, iar după aia mai ies și cu fruntea sus și arată că au fost miniștrii parlamentari, deputați, senatori. Trebuie să avem morală, să avem etică, verticalitate. (...) Noi încet ne diluam ca naționalitatea, ca neam și neavând ăștia la tarabe pe mici comisioane și interese mărunte că stau pe acolo pe la Bruxelles sau pe unde să mă mai duc ei, dar totuși uite că sunt români că prin venele lor curge sânge", declarat părintele Calistrat la News Hour with CNN.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primele cărţi electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie.

CITEȘTE AICI: Bode: Primele cărţi electronice de identitate, eliberate în septembrie. S-a optat pentru varianta 'gen'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel