ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna după ce a devenit tată: Nu este imposibil, depinde de dumnealui!

ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna după ce a devenit tată
ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna după ce a devenit tată

ÎPS Teodosie a declarat, la Radio Dobrogea, că ar putea să îi boteze copilul lui Dan Barna, dacă politicianul USR ar dori. Arhiepiscopul Tomisului a făcut mai multe precizări despre cum ar putea să aibă loc acest eveniment.

'Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului, dacă o fi în București (n.r. dacă botezul va avea loc în București, unde Patriarhul Daniel este arhiepiscop de București), să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, nu aș refuza, dar depinde de voința dânsului. Nu aș refuza. Întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, ce înseamnă dreapta credință. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine.', a declarat ÎPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI  Cum mi s-a părut ÎPS Teodosie, dincolo de imaginea distorsionată

'Ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar, nu pot să intru forțat în conștiința cuiva. Sigur, toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu nu am nimic cu nimeni. Nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni.', a spus ÎPS Teodosie.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, și moderator al emisiunii 'Dialog Duhovnicesc cu IPS Teodosie' a precizat că cei care atacă Biserica nu știu, de fapt, învățăturile ei.

'Mi-aș dori ca domnul Dan Barna să își boteze copilul. Mă gândesc că cei care nu rezonează cu Biserica o fac pentru că nu cunosc învățăturile.', a subliniat părintele Eugen Tănăsescu.

VIDEO

Amintim faptul că Dan Barna a devenit, la 46 de ani, tată de băiat, după ce soția sa, a născut, pe 10 august.

IPS Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni

Amintim faptul că IPS Teodosie a dat de înțeles că nu este de acord cu introducerea educației sexuale în școli. IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și a spus că nu se poate da copilului un cuțit să se joace deoarece se poate răni, transmite Mediafax. IPS Teodosie susține că a oferi copiilor drepturi de adulți reprezintă o anomalie.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie.”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantul bisericii mai susține că specialiștii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în degringoladă a societății.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă.”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

CITEȘTE ȘI Dan Barna a devenit tată chiar pe 10 august / Prima poză cu bebelușul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel