Ipoteze despre atacul din stația de metrou din Brooklyn (New York). Atacatorul ar fi putut folosi o tehnică de camuflaj

atac la metrou
atac la metrou

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn. Câteva dispozitive nedetonate au fost găsite în locație, potrivit pompierilor și a trei surse ale forțelor de ordine, conform anchetei preliminare.

Atacatorul ar fi folosit o tehnică de camuflaj, prin purtarea unei veste portocalii și a unei măști de gaze în timpul atentatului. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect.

'În Orientul Mijlociu, mai exact în Israel, de ceva vreme încoace, unii criminali folosesc metoda atacului cu arme de foc automate. Au fost atentate cu bombă, mașini care intră în trecători, atacuri cu cuțitul, acum trag cu arme de foc, la întâmplare, în oameni de pe stradă. Nicio ipoteză nu poate fi exclusă, în acest moment, dar, cel mai bine, ar fi să așteptăm asumarea acestui atentat sau dacă e un incident provocat de o persoană cu probleme psihice. Să așteptăm comunicatele poliției.', a spus Val Vâlcu.

Despre faptul că au fost găsite dispozitive explozive, în metrou, care, din fericire, nu au fost detonate, jurnalistul Val Vâlcu a zis:

'Este clar că este un atentat, însă nu știm ce intenție a avut criminalul. Atentatul poate fi legat de problemele din Orientul Mijlociu, islamiștii extremiști, care fac astfel de gesturi criminale. Poate este vorba despre un grup, având legătură cu războiul din Ucraina, care încearcă să sancționeze, să descurajeze poporul american, care a fost alături, din primele clipe, de partea ucrainenilor, a președintelui Zelenski.', a spus Vâlcu.

Cu privire la informațiile care spun că suspectul ar fi un bărbat de culoare, cu înălțimea de aproximativ 1,70 m și 70 de kilograme, care purta o vestă portocalie, specifică muncitorilor din construcții, și o mască de gaze, Val Vâlcu a spus că atacatorul ar fi putut folosi o tehnică de camuflaj.

'Dacă este un bărbat de culoare sunt mai mici șansele ca atacul să aibă legătură cu conflictul din Europa, mai degrabă cu situația din America, un protest de tip islamist. Însă faptul că avea o vestă și o mască de gaze, acestea pot fi folosite și ca elemente de camuflaj. Imediat după ce a ieșit din perimetrul atacului, poate le-a aruncat, la fel și arma, și a devenit un simplu trecător ca și ceilalți, nu mai are elemente de identificare dacă doar asta au reținut martorii.', a concluzionat jurnalistul Val Vâlcu, într-o intervenție telefonică la B1 TV în emisiunea moderată de Laura Chiriac.

Citește și - UPDATE. Explozii și împușcături la metroul din New York. „Atacul părea plănuit, sunt recunoscător că am reușit să mă ascund”

Fotografiile postate pe rețelele sociale au arătat oameni însângerați pe peron, iar filmările din aplicația Citizen au arătat o prezență puternică a forțelor de ordine la fața locului.

„Iau metroul în fiecare dimineață pentru a merge la muncă, iar totul părea normal.”, a declarat un martor, în direct, pentru CNN.

„Atacul părea plănuit, sunt recunoscător că am reușit să mă ascund în spatele unor scaune. Nu am cuvinte!”

„Am auzit voci în spate care spuneau că la următoarea oprire cei răniți vor primi asistență medicală.”, a continuat acesta. 

Întrebat de prezentatori câte gloanțe a auzit, martorul a declarat:

„Nici nu am putut să țin numărătoarea, sunau precum artificiile. Nici nu am crezut că sunt gloanțe, dar oricum m-am ferit pentru că m-am speriat. O femeie chiar mi-a dat spray-ul ei cu piper pentru a mă apăra. Atât de speriați eram cu toții!”

Mai multe părți ale orașului sunt blocate

Unii dintre răniți au sărit într-un alt tren pentru a fuge în următoarea stație, au spus surse.

Casa Albă a avut o intervenție prin intermediul secretarei de presă Jen Psaki, pe Twitter:

„Președintele a fost informat cu privire la cele mai recente evoluții referitoare la împușcăturile cu metroul din New York City. Personalul superior al Casei Albe este în legătură cu primarul Adams și cu comisarul de poliție Sewell pentru a oferi orice asistență, după cum este necesar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel