Ipocrizia liderilor Rusiei. Kremlinul spune că va lăsa locuitorii din regiunea Donbas, Zaporojie și Herson să decidă soarta regiunilor

Ipocrizia liderilor Rusiei. Kremlinul spune că va lăsa locuitorii din regiunea Donbas, Zaporojie și Herson să decidă soarta regiunilor / Foto: Kremlin.ru
Ipocrizia liderilor Rusiei. Kremlinul spune că va lăsa locuitorii din regiunea Donbas, Zaporojie și Herson să decidă soarta regiunilor / Foto: Kremlin.ru

Kremlinul susține că va lăsa locuitorii din regiunea Donbas, Zaporojie și Herson să decidă soarta regiunilor.

Noi declarații pline de ipocrizie, marca Vladimir Putin. Kremlinul susține mai nou că deciziile privind viitorul Republicilor Populare Lugansk și Donețk, precum și al regiunilor Herson și Zaporojie, din Ucraina, vor fi luate de locuitorii acestor state și regiuni. Declarația a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, scrie Interfax.

"Am spus în repetate rânduri că oamenii înșiși trebuie să-și aleagă viitorul. Doar locuitorii celor două state - LPR și RPD și rezidenții teritoriilor - Zaporojie, regiunea Herson, ei sunt cei care trebuie să ia decizii cu privire la viitorul lor. Și nu avem nicio îndoială că vor lua cea mai bună decizie”, a declarat Peskov, răspunzând la o întrebare în acest sens. 

Reamintim că Rusia a recunoscut independența Republicilor Lugansk și Donețk pe 21 februarie 2022. Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea unei "operațiuni speciale de eliberare" a Donbasului, invadând țara vecină și declașând războiul care durează deja de 3 luni.

Acum, armata rusă controlează o parte din regiunea Zaporojie din Ucraina și întreaga regiune Herson. Secretarul Consiliului General al Rusiei Unite, Andrey Turchak, a spus pe 6 mai că Rusia va rămâne la Herson pentru totdeauna. La sfârșitul lunii mai, Rusia Unită a sugerat să se discute despre posibilitatea creării unei zone economice speciale în Donbas, față de care Peskov a spus că Lugansk și Donețk sunt state independente, dar problema dezvoltării lor este foarte relevantă. Astfel Kremlinul încearcă din nou să își justifice atrocitățile comise în Ucraina, încercând să nege că a invadat în mod abuziv o țară străină și a atacat civili, fără să le dea de ales, așa cum spune Peskov acum.

Generalul Cristian Barbu, despre crimele din Ucraina: Am văzut așa ceva la ISIS. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată

Generalul în rezervă Cristian Barbu a declarat ieri că atrocitățile comise de ruși în Ucraina sunt „acte de terorism, ca cele ale ISIS”.

„Am văzut așa ceva la ISIS - terorism. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată. Impardonabil așa ceva. De aceea răspunderea revine armatei și conducătorului politico-militar”, a menționat Cristian Barbu, referindu-se la Vladimir Putin.

În același timp, el a menționat că ucrainenii luptă cu mult curaj împotriva invadatorilor.

„Acum ucrainenii luptă și pentru cei care au rămas în viață și pentru cei care nu mai sunt, au murit. Înseamnă că cei peste 18 mii de oameni morți, răniți, mutilați în interiorul Ucrainei sunt apărați de întreaga familie, sunt acolo. Că mănâncă, că nu mănâncă, că nu se spală, că se spală, pentru ei nu contează. Contează că vrăjmașul, rusul, trebuie gonit, trimis înapoi”, a menționat Cristian Barbu.

Reamintim că un tribunal ucrainean a condamnat doi soldați ruși capturați la peste 11 ani de închisoare fiecare pentru că au bombardat o zonă civilă din estul țării, pe fondul ofensivei de la Moscova. Condamnarea de marți a lui Alexandru Bobikin și Alexander Ivanov este al doilea verdict pronunțat în procesele pentru crime de război organizate de Ucraina de la începutul invaziei Rusiei la sfârșitul lunii februarie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel