Generalul Cristian Barbu, despre crimele din Ucraina: Am văzut așa ceva la ISIS. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată

Generalul Cristian Barbu, despre crimele din Ucraina: Am văzut așa ceva la ISIS. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată / Foto: Facebook Cristian Barbu
Generalul Cristian Barbu, despre crimele din Ucraina: Am văzut așa ceva la ISIS. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată / Foto: Facebook Cristian Barbu

Generalul Cristian Barbu a vorbit despre crimele comise de ruși din Ucraina.

Generalul în rezervă Cristian Barbu susține că atrocitățile comise de ruși în Ucraina sunt „acte de terorism, ca cele ale ISIS”. Pe lângă războiul din Ucraina, fostul comandant al Academiei Tehnice Militare a analizat și lipsurile din dotările Armatei Române, în contextul conflictului de la graniță.

„Suntem foarte bine apărați, da, așa este, dar contribuția (României - n.r.) nu este atât de bună pe cât ne-am fi dorit. Nu trebuie să minimalizăm afirmațiile rușilor. Mai ales ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în Insula Șerpilor, foarte aproape de noi. Lucrurile nu sunt simple deloc”, a declarat generalul în rezervă Cristian Barbu, fost comandant al Academiei Tehnice Militare, în cadrul emisiunii  "Raport de zi", moderată de Ana Maria Păcuraru la Realitatea Plus.

„M-am ocupat mai bine de 35 de ani de domeniul industriei de apărare, de resursa umană. Parlamentul, prin lege, trebuie să asigure partea de înzestrare, acele fonduri (pentru dotarea armatei - n.red.). Mi-ar fi plăcut ca în acest moment să ne comparăm cu Polonia, și nu cu alte țări care vor să ajungă la nivelul nostru”, a mai spus generalul Cristian Barbu, în legătură cu pregătirea și dotarea Armatei Române în acest moment, în contextul războiului din Ucraina.

Cristian Barbu: Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată. Impardonabil așa ceva

Cristian Barbu a amintit și despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina.

„Am văzut așa ceva la ISIS - terorism. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată. Impardonabil așa ceva. De aceea răspunderea revine armatei și conducătorului politico-militar”, a menționat Cristian Barbu, referindu-se la Vladimir Putin.

În același timp, el a menționat că ucrainenii luptă cu mult curaj împotriva invadatorilor.

„Acum ucrainenii luptă și pentru cei care au rămas în viață și pentru cei care nu mai sunt, au murit. Înseamnă că cei peste 18 mii de oameni morți, răniți, mutilați în interiorul Ucrainei sunt apărați de întreaga familie, sunt acolo. Că mănâncă, că nu mănâncă, că nu se spală, că se spală, pentru ei nu contează. Contează că vrăjmașul, rusul, trebuie gonit, trimis înapoi”, a menționat Cristian Barbu.

Instanța ucraineană a condamnat încă doi soldați ruși pentru de crime de război

Reamintim că un tribunal ucrainean a condamnat doi soldați ruși capturați la peste 11 ani de închisoare fiecare pentru că au bombardat o zonă civilă din estul țării, pe fondul ofensivei de la Moscova. Condamnarea de marți a lui Alexandru Bobikin și Alexander Ivanov este al doilea verdict pronunțat în procesele pentru crime de război organizate de Ucraina de la începutul invaziei Rusiei la sfârșitul lunii februarie.

Bobikin și Ivanov, care au urmărit procedurile de la tribunalul districtual Kotelevska din centrul Ucrainei dintr-o cutie de sticlă armată, ambii au pledat vinovați săptămâna trecută pentru ”încălcarea legilor și obiceiurilor războiului”.

”Vinovăția lui Bobikin și Ivanov a fost dovedită pe deplin”, a spus judecătorul Evhen Bolybok. Nu a existat un răspuns imediat la judecată de la Moscova. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel