Iosif Păuleţ, noul episcop de Iași, instalat luna viitoare

Iosif Păuleț, noul episcop de Iași
Iosif Păuleț, noul episcop de Iași

Papa Francisc l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe Mons. Iosif Păuleţ. Consacrarea sa episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi vor avea loc la data de 6 august 2019, în sărbătoarea "Schimbarea la Faţă a Domnului", începând cu ora 10.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, informează episcopia.

Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

La acest eveniment deosebit va participa şi Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Vezi și: Papa Francisc, mesaj de împăcare între creştini şi musulmani

Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune.

Din partea Oficiului pentru Pastoraţia Liturgică şi Sacramente au fost propuse următoarele intenţii pentru rugăciunea credincioşilor:

Pentru Mons. Iosif Păuleţ

- Doamne, tu l-ai chemat pe părintele Iosif Păuleţ să păstorească Biserica noastră locală de Iaşi. Te rugăm să reverşi asupra lui înţelepciunea şi credinţa sfinţilor apostoli, pentru a mărturisi tuturor iubirea lui Cristos, bunul păstor!

Pentru PS Petru Gherghel

- Doamne, care îi răsplăteşti din belşug pe lucrătorii în via ta, binecuvântează-l pe episcopul Petru pentru slujirea sa episcopală plină de caritate şi credinţă în slujba diecezei noastre şi copleşeşte-l cu harurile tale!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel