Papa Francisc, mesaj de împăcare între creştini şi musulmani

Papa Francisc a declarat vineri că musulmanii ar trebui văzuţi ca 'parteneri' alături de care să se construiască o coexistenţă paşnică pentru a bloca calea 'grupurilor fanatice care sunt duşmani ai dialogului', relatează AFP. Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii la o reuniune organizată la Napoli de Facultatea Pontificală de Teologie din Italia meridională. 

"Studenţii la teologie trebuie să fie educaţi în spiritul dialogului cu iudaismul şi islamul pentru a înţelege rădăcinile comune şi diferenţele identităţii noastre religioase şi să contribuie astfel mai eficient la construirea unei societăţi care apreciază diversitatea şi promovează respectul, fraternitatea şi convieţuirea paşnică", a mai spus papa.

"Suntem chemaţi să dialogăm cu musulmanii pentru a construi viitorul societăţilor şi al oraşelor noastre; suntem chemaţi să-i considerăm ca parteneri pentru a construi o coexistenţă paşnică chiar şi atunci când au loc evenimente şocante, opera grupurilor fanatice care sunt inamici ai dialogului, cum a fost tragedia de Paşte (atacurile) din Sri Lanka", a continuat Sanctitatea Sa.

"În facultăţile de teologie şi universităţile ecleziastice, trebuie să încurajăm cursurile în limba şi cultura arabă şi evreiască şi cunoaşterea reciprocă a studenţilor creştini, evrei şi musulmani", a spus în încheiere Suveranul Pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel