Iosif Kobzon a murit. Era supranumit 'Sinatra rus'

Iosif Kobzon, o legendă a cântecului din epoca sovietică, supranumit 'Sinatra rus', a murit joi la vârsta de 80 de ani.

Cântăreţul şi politicianul Iosif Kobzon, o legendă a cântecului din epoca sovietică, supranumit 'Sinatra rus', a murit joi la vârsta de 80 de ani, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP. Iosif Kobzon şi-a început cariera în 1959 şi a susţinut spectacole timp de peste 50 de ani, remarcându-se în special prin interpretări emoţionante ale unor cântece patriotice.

Vedetă a concertelor oficiale organizate cu ocazia marilor sărbători naţionale, el a cântat şi în faţa soldaţilor sovietici din Afganistan în anii 1980 şi, recent, în faţa militarilor ruşi de la baza aeriană Hmeimim din Siria, în februarie 2016.

Pe o 'listă neagră' în SUA

Venerat de mai multe generaţii de ruşi, cântăreţul a fost şi deputat în Duma (camera inferioară a Parlamentului rus, n.r.) de la Moscova, fiind ales pe listele propuse de partidul preşedintelui Vladimir Putin. De altfel, preşedintele Putin a transmis un mesaj de condoleanţe familiei artistului, precizează site-ul Administraţiei de la Kremlin.

În 1995, autorităţile de la Washington i-au retras lui Iosif Kobzon viza permanentă pentru Statele Unite şi l-au plasat pe o 'listă neagră', după ce cotidianul The Washington Times l-a acuzat pe Kobzon că are relaţii cu crima organizată, în baza unui raport întocmit de CIA.

Vezi și: Reforma pensiilor, Rusia. Putin, propunere neașteptată



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel