EXCLUSIV  Ionuț Moșteanu (USR) crede că partidul îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile din 2024: Dacă lăsăm Capitala înapoi pe mâna lui Firea, am dat trei pași înapoi

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ionuț Moșteanu, deputat USR, a fost invitat la emisiunea „Ce se întâmplă?", moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit despre susținerea lui Nicușor Dan la următoarele alegeri pentru funcția de primar al Capitalei. 

Răzvan Dumitrescu: „Îl susțineți pe Nicușor Dan în continuare?"

Ionuț Moșteanu: „Probabil că îl vom susține, vom discuta în continuare cu dânsul. Sper să accelereze niște proiecte pe care le-a început.”

R.D.: „Dar ce a făcut Nicușor Dan?” 

I.M.:„Uitați, două chestii, vi le spun din memorie. Capitala era aproape în gaură când a preluat-o, era aproape de blocaj financiar. A scos-o din gaura financiară, era aproape de blocaj financiar cu niște miliarde datorie. În doi ani de zile a adus-o la zero.

A început și face în fiecare an, anul trecut, anul acesta și la anul va fi și mai mult, înlocuiește zeci de kilometri de magistrală de termoficare, problemă sistemică care nu a fost adresată 30 și ceva de ani. Le-au lăsat, s-au uitat la ele cum crapă și au zis: „doamne ajută”. A pus ordine și încearcă să pună ordine în urbanism, dacă nu fac praf acum codul urbanismului, că ați văzut ce vor să facă. Vor să ia PUZ-urile de la Capitală să le dea la sectoare. Fiecare sector va fi stat în stat, deci nu va mai fi nicio viziune integratoare pe capitală.” 

R.D.:„Domnul Nicușor Dan a mai pierdut și în instanța cu PUZ-urile lui."

I.M.:„Da, dar în general a câștigat. Și ce a făcut Nicușor pe partea de urbanism, a făcut un lucru extraordinar pentru că de când e el în povestea asta, știți că am avut meciurile mele cu el în partid, de când e în partid, adică am avut multe divergente la nivel politic, însă trebuie să dau Cezarului ce e al Cezarului și îi respect tenacitatea și munca pe care a dus-o pentru protejarea urbanismului și pe care o duce în continuare în primărie.”

R.D.:„Unii zic că a blocat, pe orizontală, industria imobiliară." 

I.M.:„Poate că da, poate că nu, o să vedem. Pe de altă parte trebuie un plan de urbanism general prin care să ne dea o capitală.”

R.D.:„Nu l-a făcut?”

I.M.:„Păi lucrează la ăla, nu se face peste noapte.”

R.D.:„Păi de când lucrează, domnule, că patru ani de zile s-au dus.”

I.M.:„Doi ani și jumătate. Așteptarea ca Nicușor, un primar la primul mandat, să rezolve tot ce n-a fost rezolvat în 30 de ani, nu e realistă.”

R.D.:„Nu să rezolve tot, măcar planul de urbanism.”

I.M.:„Planul de urbanism general trebuie făcut și îl face. O să-l facă pas cu pas, încetișor, îl face.”

R.D.:„Pas cu pas face Iohannis și am văzut ce a ieșit, deci terminați cu „pas cu pas.”

I.M.:„Așteptarea este nerealistă, ca un primar la primul mandat să rezolve ceva ce nu s-a rezolvat 30  de ani.”

R.D.:„Dar câte mandate îi trebuie ca să rezolve ceva?”

I.M.:„Minim două mandate. Eu cred că îl vom susține, bine, e o decizie de partid. Dacă mă întrebați pe mine, eu personal, da, cred că e o treabă bună să-l susținem. Dacă lăsăm capitala înapoi pe mâna lui Firea, am dat trei pași înapoi și e păcat de oraș și de oamenii care trăiesc aici. Vom vedea în 2024 ce zic și bucureștenii, vom vedea cat de mult reușește și Nicușor să mai miște niște proiecte.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel