Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Guvernul a cerut în instanță retragerea titlului

Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Guvernul a cerut în instanță retragerea titlului.
Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Guvernul a cerut în instanță retragerea titlului.

Ion Iliescu riscă să rămână fără certificatul de revoluționar. Cererea a fost depusă pe 25 iulie, la Tribunalul București. 

Cererea pentru retragerea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu, în vârstă de 92 de ani, a fost depusă la Tribunalul București.

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România, instituție aflată în subordinea Guvernului, a ajuns la următorul pas din procedura de anulare a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu, relatează Stirileprotv.ro 

Amintim că Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România a declanşat procedura de anulare a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu în luna iunie. 

Decizia a fost luată după ce Asociaţiei 21 decembrie a făcut o solicitare cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 de către Ion Iliescu.

Citește și: Ion Iliescu ar rămâne fără titlul de revoluționar. Președintele Ascociației "21 decembrie 1989": În sfârșit s-a făcut dreptate

Astfel, comisia Secretariatului a ajuns la concluzia că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

 

Președintele Asociației "21 decembrie 1989": În sfârșit s-a făcut dreptate

 

 

Președintele Asociației "21 decembrie 1989", Teodor Mărieș, a vorbit despre acest subiect într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

„Noi am făcut această sesizare. Asociația 21 Decembrie a făcut această solicitare încă din primele zile ale lui ianuarie 1990. Încă din final de decembrie am contestat. Klaus Iohannis a aprobat legea că activiștii de partid nu pot beneficia de indemnizație de revoluționar și în sfârșit s-a făcut dreptate.

Ion Iliescu nu este revoluționar, este criminalul nr. 1 din decembrie 1989. Faptele nu se prescriu. Din păcate, autoritățile statului până acum nu prea ne-au sprijinit pentru clarificarea istoriei și pentru a face dreptate îngerilor din cer care au murit pentru libertate”, a declarat Teodor Mărieș,  președintele Asociației „21 Decembrie 1989”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 20 mai 2021, un decret privind retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” pentru aproape 200 de români. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel