Ion Caramitru, omagiat cu o stea pe Aleea Celebrităţilor

ion caramitru
ion caramitru

Prima stea din acest an pe Aleea Celebrităților (Walk of Fame) din București va străluci pentru actorul, regizorul, fondatorul şi preşedintele al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi Director al Teatrului Naţional, Ion Caramitru.

Proiectul cultural organizat, anul trecut, de Cocor, Teatrul Metropolis și Primăria Municipiului București, continuă tradiția și îl celebrează pe Ion Caramitru pentru contribuția adusă vieții cultural-artistice din România, joi, 29 martie, la ora 10:30, în luna aniversară, în anul dedicat marelui dramaturg I.L. Caragiale şi la 20 de ani de la Prima Gală UNITER.

“Tradiţiile nu se pierd niciodată. Odată cu venirea primăverii, reluăm obiceiul care a devenit deja tradiţie, de a face ca marile valori artistice româneşti să strălucescă şi să ne bucure de fiecare dată”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

În legătură cu acest eveniment, Daniel Stoica, acţionar Cocor a declarat: “Ca şi anul trecut, Cocor îşi arată şi în 2012 susţinerea neconditionată pentru arta şi cultura românească prin intermediul proiectului Aleea Celebrităţilor, dar şi prin alte proiecte culturale pe care le va dezvolta. Steaua care va purta, începând de astăzi, numele Ion Caramitru reprezintă omagierea unei cariere de excepţie în slujba publicului românesc”.

De asemenea, în calitate de fondator UNITER, Ion Caramitru va primi o stea de aur oferită de Casa de Bijuterii Sabion și i se va înmana de către Primaria Municipiului Bucureşti, “Placheta Bucureştiului”, în semn de respect şi de apreciere pentru întreaga activitate.

Steaua lui Ion Caramitru din Piaţa Timpului va străluci alături de stele ale altor mari personalităţi ale teatrului românesc: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuț și Stela Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel