Ion Besoiu a murit. Ministrul Vulpescu, mesaj emoționant

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, mărturisește că a aflat cu profundă tristețe vestea decesului actorului Ion Besoiu, ”unul dintre ultimii reprezentanți ai unei generații de actori, regizori și dramaturgi, care a dat teatrului și filmului românesc strălucire și forță artistică de neegalat”.

Ion Besoiu lasă în urmă amintirea unui creator total devotat artei sale, subliniază ministrul Ionuț Vulpescu, într-o postare pe pagina sa de socializare, la scurt timp după ce a aflat de moartea îndrăgitului actor.

"Am aflat cu tristețe vestea morții actorului Ion Besoiu, unul dintre ultimii reprezentanți ai unei generații de actori, regizori și dramaturgi care a dat teatrului și filmului românesc strălucire și forță artistică de neegalat. Amintesc câteva din rolurile sale memorabile în filme: "Toate pânzele sus!", "Haiducii", "Ion", "Nemuritorii", etc, dar și câteva din marile sale creații teatrale: Serebreakov în "Unchiul Vanea", Corifeu în "Antigona", Polonius în "Hamlet", Ferapont în "Trei surori", Senecus în "Caligula", Muhoiarov Ivan Matveevici în "Oblomov", și nu numai.

Creațiile sale vor rămâne pentru totdeauna în panteonul artei actorului din țara noastră. Actor aparte, om modest și cald, personalitate cu farmec, Ion Besoiu lasă în urmă amintirea unui creator total devotat artei sale.

Dumnezeu să îl ierte!", a scris ministrul Vulpescu, miercuri, pe Facebook.

[citeste si]

Actorul Ion Besoiu era cardiac şi a decedat se pare în urma celui de al treilea infarct, în ciuda eforturilor medicilor de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu' din Bucureşti, unde era internat, potrivit celor declarate miercuri, pentru Agerpres, Adrian Besoiu, nepotul actorului.

Ion Besoiu va fi înmormântat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel