EXCLUSIV  Iohannis, refuz revocare. Ciutacu, observații-cheie după mișcarea președintelui

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a analizat, pentru DC News, consecințele și intențiile probabile pentru care președintele Klaus Iohannnis a refuzat a doua remaniere guvernamentală anunțând că se va gândi la acest lucru după Ziua Națională.  

Ciutacu observă faptul că pe Iohannis nu îl interesează subiectul nici în cazul în care miniștrii remaniați își depun demisiile. "Am înțeles de la domnul președinte că niște oameni sunt obligați să vină la serviciu indiferent dacă mai vor sau nu. Adică nu mai există Codul Muncii. Dacă miniștrii remaniați pleacă și nu mai vin la serviciu, ce le face... îi aduce înapoi cu Poliția?", a declarat jurnalistul pentru DC News. 

Ce opțiuni are alianța PSD-ALDE

"PSD-ALDE are opțiunea, acum, să îi facă pe plac lui Iohannis și să îl suspende sau nu. Iohannis forțează nota... însă interesant este că nu ai nici cu ce să îi ataci la Curtea Constituțională (CCR), că el nu a semnat nimic, nu a pus nimic pe hârtie. A zis doar din gură. Să contești ce la CCR? El nu acționează, el vorbește. PSD poate să bage asta cu conflictul de natură constituțională, dar nu ai ce ataca. Dacă îl suspendă, el are de câștigat la nivel de imagine, din motivul ăsta forțează nota. Toată reacția lui este a unui om frustrat căruia nu i s-a împlinit voia. Adică se face 1 decembrie și nu a reușit să dea jos PSD-ul de la guvernare pentru a-și pune guvernul lui pe care și l-a dorit. E din ciclul: dacă nu vreți să faceți ca mine, uite... vă încurc.

Denotă și cât de mult îi pasă de țară. Până acum declara că e fiert de grija țării că avem un guvern care va face de râs țara. Acum vrea să țină doi miniștri pe funcții. Pe Șova și Stănescu nu îi mai ascultă acum nici secretarele. Am lucrat și eu în ministere. Când se schimbă un ministru, nimeni nu mai face nimic, nu mai semnează nimic, așteaptă să vadă cine este următorul. Iohannis are chestiile astea tiranice care au mers la Sibiu, eu sunt statul, un fel de Ludovic al 14 -lea. Adică dacă nu e ca el nu este deloc. Nu prea merge asta în democrație, dar din fericire se bazează pe suport electoral, de sprijin extern și își permite să o facă", a mai spus Ciutacu pentru DC News.    

"Își bate joc"

Jurnalistul de la România TV a mai zis că Iohannis face aceste declarații din dorința de a-și bate joc de puterea PSD-ALDE. "Mi se pare fabuloasă aia cu "discutăm după 1 decembrie". Unde scrie în lege că poți face așa? El are un termen în care trebuie să răspundă în scris... cred că 20 de zile. Iohannis însă, aflându-se în termenul ăsta acum, își bate joc pur și simplu", a adăugat ziaristul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel