Klaus Iohannis pleacă din țară. E invitat de onoare

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de securitate de la Munchen.

Preşedintele Iohannis va susţine o alocuţiune şi va deschide, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de cancelarul federal Angela Merkel şi de preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, ca înalt reprezentant al statului care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Africane.

Agenda acestei ediţii a conferinţei cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv relaţia transatlantică, priorităţile NATO, viitorul proiectului european şi cooperarea dintre Uniunea Europeană şi NATO.

Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte, încă din 1963, lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. Conferinţa reprezintă un reper esenţial al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euroatlantic şi permite dezbateri şi schimburi de idei informale pe teme care ţin atât de actualitate, cât şi de perspectivă, precizează comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel