Iohannis, nicio datorie la stat, conform bazei de date a ANAF

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat recent că va recupera datoriile de la președintele Iohannis și fiscul a declarat că a început deja procedura însă în baza de date cu datornici a ANAF nu figurează niciun membru al familiei Iohannis. 

Teodorovici îl întreba la începutul lunii iunie pe șeful ANAF Ionuț Mișa dacă face ceva în legătură cu datoriile lui Iohannis ”Eu îl întreb şi acum pe domnul Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis. Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin", declarat ministrul. În replică, ANAF a remis în aceeași zi un comunicat în care a spus că deja procedurile de recuperare fuseseră începute. 

Cale lungă, de la vorbe la fapte

În ciuda acestor declarații date presei, Klaus și Carmen Iohannis nu apar cu nicio datorie către ANAF în chiar baza de date a instituției pusă la dispoziție pe site-ul ANAF. La o simplă căutare în secțiunea de persoane fizice cu cuvântul Iohannins, nu apare nicio datorie catre fisc a vreunei persoane cu acest nume. Acest lucru ar putea fi datorat și de recentul scandal dintre ministrul Teodorovici și șeful ANAf Ionuț Mișa. „Vreau să vă spun că ANAF este organ de executare silită. Pentru a se recupera o creanță trebuie să aibă un titlu și până în momentul de față ANAF nu a primit de la Ministerul de Finanțe un titlu pe care ulterior să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil”, a spus Mișa, la Antena3.

(w670) Captura si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel