Iohannis, la Bratislava: Noi respectăm minorităţile etnice şi religioase în România

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la Bratislava, și despre comunitatea musulmană din România, apreciind că terorismul şi atacurile teroriste funcţionează şi au urmări extrem de grave doar dacă reacţia este frica, dar că frica nu trebuie să ducă la stigmatizarea unor colectivităţi religioase.

"În niciun caz nu avem voie să lăsăm această frică să ducă la stigmatizarea unor colectivităţi religioase, care nu au nicio vină în această chestiune. Pericolul este mare. Dacă lăsăm în societăţile noastre să apară astfel de stigmatizări, revin umbrele trecutului al căror sfârşit îl comemorăm prin eroii căzuţi. Este foarte periculoasă o astfel de abordare şi data trecută a dus la cea mai groaznică deflagraţie mondială', a precizat şeful statului român, în cadrul unei conferințe comună cu omologul său slovac, Andrej Kiska.

În context, preşedintele Iohannis a pledat pentru solidaritate.

Trebuie să mergem mai departe, să rămânem solidari, să continuăm munca începută în Consiliul European, Comisia Europeană, să punem în practică lucrurile care au fost hotărâte deja. (...) Am face bine, chiar suntem obligaţi în acest context, ca noi, UE, împreună cu toţi actorii internaţionali care vor să rezolve problema, să găsim soluţii urgente pentru ţările sursă - Siria, Libia şi împreună cu ţările de tranzit, de exemplu cu Turcia', a arătat președintele Iohannis, citat de Agerpres.

[citeste si]

Potrivit acestuia, populaţia musulmană din România nu va fi supervizată.

'Noi respectăm minorităţile etnice şi religioase în România. Majoritatea din România sprijină activ minoritatea şi credem că ele fac parte din ţesutul nostru social şi credem că este obligatoriu să rămână aşa. Sunt dintre noi', a punctat Iohannis.  

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri şi joi o vizită oficială în Slovacia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel