Iohannis, întrebări referendum. Norica Nicolai: Deschide posibilitatea unui al doilea referendum

Nicolae Ionescu / 04 apr 2019 / 15:53 Salveaza PDF Comentarii
Politica - vot
Politica - vot

Norica Nicolai a pus tunurile pe Iohannis după ce au fost lansate cele două teme care stau la baza referendumului de pe 26 mai. 

Norica Nicolai a criticat dur propunerile președintelui României pentru consultarea populației la referendumul de pe 26 mai.

"Ambele întrebări antrenează modificări constituțonale, introducem o discriminare cu privire la natura infracțiunilor comise de către o persoană luând beneficiul acestor două instituții, amnistie și grațiere și trebuie să ținem foarte clar cont că pedepsele se individualizează. Am avut cazul acelei doamne care a fost condamnată pentru infracțiune de corupție cu prejudiciu de 65 de lei, ori a interzice încă o dată beneficiul unor instituții care iartă și care dau șansa îndreptării unor persoane, mi se pare deja o politică penală destul de agresivă și neconformă cu standardele demcratice. Cealaltă întrebare influențează foarte clar asupra atribuțiilor guvernului pentru că 108 și următoarele din Constituție reglementează posibilitatea ca guvernul să decidă prin ordonanțe și tot Constituția limitează domeniile în care aceste ordonanțe pot fi date. Avem de-a face de fapt cu un referendum de revizuire a Constituției. Dacă acest referendum ar trece, ar însemna să avem din nou referendum care să valideze modificările constituționale. (...) Practic domnul președinte deschide posibilitatea și unui al doilea referendum care să valideze modificările constituționale", a declarat Norica Nicolai la Antena 3. 

Citește și: Iohannis, teme referendum. Prima reacție din PSD: E foarte grav. Alt răspuns nu avem

Klaus Iohannis, declarații complete 4 aprilie despre referendum și justiție

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29