Iohannis, avertisment pentru Nicușor Dan: Nu e suficient!

Iohannis îl avertizează pe Nicușor Dan: Suntre prea puține piste pentru bicicliști  /  Sursă foto: Captură Antena 3
Iohannis îl avertizează pe Nicușor Dan: Suntre prea puține piste pentru bicicliști / Sursă foto: Captură Antena 3

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre situația dificilă din Capitala României.

De ziua internațională a bicicletei, președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de lipsa infrastructurii în București:

„Dacă încercați să mergeți cu bicicleta, veți afla de ce puțini fac acest efort. Sunt prea mult intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puține piste pentru bicicliști și, de multe ori, împarți banda de mers cu automobiliști foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și de foarte multe ori dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceptu nu folosesc bicicleta.

Iată câteva chestiuni care sunt ușor de remediat dacă chiar vrem să promovăm mersul pe bicicletă în orașele noastre. Această discuție există peste tot în lume și trebuie să fim foarte deschiși și raționali. Trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor. Nu este suficient să ne întâlnim și să vorbim, trebuie să și facem ceva și să punem în practică“, a precizat președintele Iohannis.

Nicușor Dan, despre numărul mare de mașini

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit despre numărul mare de mașini din București:

„Am explicat problema, lipsa banilor și prețurile exagerat de mari pe care le utiliza Compania Municipală de Parcuri. Am început și în curând veți vedea rezolvarea. În anul acesta o să vedeți câteva zeci de mii de mașini mai puține pe prima bandă. O să aflați. Se va întâmpla până la sfârșitul anului. Așteptați momentul anunțului“, a precizat Nicușior Dan.

Primarul general „speră“ ca problemele cu apa calda vor mai dura doar „o săptămână şi un pic“

Primarul general, Nicuşor Dan, şi-a exprimat speranţa că problemele cu furnizarea apei calde din Capitală vor fi rezolvate în aproximativ o săptămână, menţionând că acestea sunt cauzate de ELCEN, pentru că a decis să intre în revizie simultan cu două centrale.

"O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână - o săptămână şi un pic", a spus Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă (citește mai mult AICI).

VEZI ȘI - FAZA ZILEI cu șeful Raiffeisen Bank România în văzut lumii / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel