Urmărește emisiunea live


Iohannis, atac în rafală la PSD. Mișcare-bombă. La cine este mingea

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut declarații la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a sesizat CCR, pentru a soluţiona blocajul creat de șeful statului prin amânarea numirii a doi miniştri.

Președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri dure la adresa premierului și PSD, precizând că va lua o hotărâre după decizia CCR, dar și că era dispus la discuții pe această temă, dar cel care o „dirijează" pe Dăncilă „s-a grăbit". De asemenea, Iohannis a declarat că premierul nu l-a sunat, iar PSD nu mai știe să facă politică.

Mingea e la PSD

Când vrei, în ciuda legii, să nu faci ceva, orice pretext este bun. Ce poți să spui după o asemenea declarație a președintelui? Cred că mingea e la PSD în acest moment și urmărim cu toții ce vor face.

Că PSD nu știe să facă politică, nu știu... a existat un vot. Nu lăsăm cetățenii să spună? Dânsul știe să facă politică, a fost ales președinte. După, să vedem. Dacă mai este ales o dată președinte, înseamnă că așa trebuie făcută politica în România. Dacă, cumva, nu mai intră în turul doi sau nu se clasifică în top cinci candidați la președinție, înseamnă că nu a știut să facă politică.

Orice pretext este bun. Inventați orice pretext. Dacă temperatura crește peste 10 grade la București, atunci voi numi miniștri. E un pretext. Ce înseamnă termen rezonabil? Dacă dădeau rușii peste noi care era termenul de răspuns? Două, trei luni? Deja intrăm în altă zonă.

Poate că, în felul acesta, electoratul hastag, care e totuși minoritar, ar putea să-și reîntoarcă fața către domnia sa... mă gândesc sau dânsul se gândește în felul acesta. Oricum, România nu are nimic de așteptat de la președinția Consiliului UE, doar să nu ne facem de râs, doar să treacă. Bulgaria nu s-a făcut Bulgaria, a dat bine. Nu avem nicio doleanță, doar să organizăm întâlnirile tehnice și să nu cădem în penibil. Pentru că, dacă pici în penibil, se pune etichetă cum s-a pus cu Nicolae Ceaușescu sau, mai nou, cu corupția. Se scapă foarte greu de o astfel de etichetă. Durează 14 ani până la următoarea președinție ca să ai ocazia să scapi de eticheta aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel