Iohannis, alegeri anticipate. Valentin Naumescu: să nu rostogolim teme false în viața politică

Iohannis
Iohannis

Profesorul universitar Valentin Naumescu a reacționat pe pagina sa de Facebook cu privire la tensiunile de pe scena politică, dar mai ales cu privire la eventualitatea unor alegeri anticipate. 

”Apropo de "soluții pentru Iohannis, să forțăm alegeri anticipate"... Eu zic mai bine să lăsăm populismul, să fim oameni serioși și să punem mâna pe carte, să nu vindem oamenilor iluzii. Dacă nu ne place populismul PSD-ALDE, nu ne place nici de partea bună a spectrului politic.

Conform art.89 (3) din Constituția României "Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni ale mandatului Președintelui României". Ca să nu mai vorbim că art. 1 spune clar că dizolvarea poate fi făcută numai dacă Parlamentul nu acordă votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură".

Deci, dacă adunăm 60 de zile (asta presupunând, prin absurd, că mâine s-ar face prima solicitare de învestitură a unui nou Guvern, ceea ce nu e cazul, pentru că n-am scăpat încă de acest guvern dezastruos) cu cele minim șase luni distanță de finalul mandatului prezidențial, înțelegem că deja NU SE MAI POT ORGANIZA ALEGERI ANTICIPATE ÎN ACEST AN. Iar la anul sunt alegeri la termen... Asta ca să nu rostogolim teme false în viața politică. Întâi să vedem și să sperăm că opoziția poate răsturna în parlament guvernul actual, apoi să dăm soluții false președintelui Iohannis, legate de forțarea alegerilor anticipate”, a scris analistul politic Valentin Naumescu pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Chirieac, scenariu exploziv despre răsturnarea puterii. Cine poate arunca PSD în Opoziție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel