Ioana Constantin, apel urgent la autorităţile europene, după un nou caz cu şoferi de TIR atacaţi

Facebook Ioana Constantin
Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) cere autorităţilor din Europa să intervină pentru protecţia şoferilor de TIR, după ce un român a reuşit să se salveze şi pe el, dar şi pe un coleg din Belarus, după ce au fost atacaţi de mai mulţi bărbaţi înarmaţi. 

"Autoritățile române trebuie să ceară urgent măsuri împotriva violețelor oribile la care sunt supuși șoferii de tir în parcările din Franța. Un șofer român a fost ucis cu o sabie sub ochii soției sale într-o astfel de parcare, iar ieri un alt șofer român a salvat un șofer de tir din Belarus gazat în cabină și atacat cu săbii.

Crimele, atacurile violente, jafurile din parcările pentru tiruri din Franța, dar și camioanele blocate de migranți pe drumurile din Franța trebuie discutate de urgență și la nivelul Uniunii Europene – Comisie și Parlament. Asemenea scene oribile nu își au locul în Europa, într-un stat membru al Uniunii Europene.

Mai mult, nu discutăm despre cazuri izolate, ci despre o serie de violențe cărora le cad victime mai ales șoferii de tir din zona de est a Europei. Autoritățile franceze trebuie să răspundă cu privire la măsurile luate, este limpede că șoferii de tir nu mai sunt în siguranță nici în parcări, nici pe drumurile din Franța", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Şofer român de TIR, erou în Europa 

Un şofer român de TIR, originar din Brăila, a salvat viaţa unui coleg din Belarus, care a fost atacat de hoţi într-o parcare din Franţa, aproape de Calais. 

"O nouă tragedie a stat să se întâmple aseară în una din parcările de pe coasta Franței.

Scenariul... copie la indigo ca și în cazul răposatului Mihai Spătaru, colegul nostru ucis acum 2 săptămâni. De data aceasta, doar tăria de caracter și curajul unui alt coleg al nostru, Vasile Marian pe numele lui, culmea tot din Brăila, angajat al unei companii românești, au salvat atât viața colegului nostru cât și a colegului din Belarus, parcat langă el", se arată pe pagina de Facebook Ilie Matei - Omul Şoselelor.

"În jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborât din camion să meargă la toaletă parcării, moment în care a observat o persoană în laterala remorcii. Imediat omul nostru a făcut stânga împrejur, a sărit în camion, a încuiat ușile și a pornit motorul claxonând. Știa ce pătise colegul Mihai cu 2 săptămâni în urmă, așa că nu a riscat să se apropie de străinul din laterală remorcii.

În acel moment, un alt atacator cu un obiect ascuțit de mărimea unei mini săbii a venit la fereastra mașinii strigând la el să nu mai facă gălăgie, asta în limba engleză. În acel moment, a lovit cu mânerul sabiei ușa camionului, după cum se observă și în foto. În acest timp, celălalt atacator a încercat să deschidă ușa remorcii, dar fără succes, camionul fiind dotat cu încuietori tipice remorcilor frigorifice. Văzând că nu are succes, au trecut la remorca colegului din Belarus, dar gălăgia făcută de Marian, i-a pus pe fugă până la urmă", a mai transmis acesta.

VEZI Şofer român de tir, EROU în Europa. A salvat un coleg atacat de hoţi înarmaţi cu o sabie

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy