IOAN NICULAE, doi ani și șase luni de închisoare cu executare

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul "Mită pentru PSD". Decizia este definitivă.

Ioan Niculae a fost găsit vinovat de judecătorii Curții de Apel București pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană în anul 2009. 

Tot închisoare cu executare a primit și Gheorghe Bunea Stancu, fostul șef de la Consiliul Județean Brăila. El a primit trei ani de închisoare cu executare. Alte două persoane au fost condamnate alături de Bunea Stancu și Ioan Niculae, fiecare la câte doi ani, respectiv doi ani și șase luni de închisoare, informează România TV.

Instanța a mai decis ca din conturile lui Ioan Niculae să fie confiscată de stat suma de 640.000 lei, prejudiciu care i se impută omului de afaceri.

Decizia de joi este una neașteptată pentru că în 2013, la Judecătoria Sectorului 1, Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost achitați pentru acuzațiile aduse de procurorii DNA.

Imediat ce Curtea de Apel București va scrie aceste hotărâri și va emite mandatele de arestare, polițiștii vor merge să le pună în aplicare.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

VEZI ȘI: MITĂ pentru PSD. Bunea Stancu și Ioan Nicolae, închisoare cu executare. Decizii definitive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel