Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz

Ioan Niculae s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul Romgaz, în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

La DIICOT au fost chemate și fosta soție a lui Ioan Niculae, Domnița Niculae, dar și actuala iubită, Nicoleta Mariana Toncea, informează Agerpres.

Inițial, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare în acest dosar alături de alte 40 de persoane, funcționari publici cu funcții de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și reprezentanți ai unei societăți comerciale din municipiul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale. Printre cei acuzați se află și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Acuzațiile au fost schimbate apoi în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Citește și: Ioan Niculae, urmărit penal

Ulterior, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz și l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru că a înstrăinat mai multe bunuri pe care procurorii instituiseră sechestru asigurător, ajutat de Domnița Niculae (fosta soție), Adina Elena Niculae (fiică) și Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubită).

În sarcina învinuiților se reține că au desfășurat activități infracționale care au produs un prejudiciu de 126 milioane de dolari patrimoniului SNGN Romgaz SA și bugetului consolidat al statului și au avut drept consecință punerea în pericol a sistemul energetic național.

Procurorii susțin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantități considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deținută de Ioan Niculae, la prețuri mult diminuate față de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie, precum și menținerea facilităților acordate societății, în condițiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel