EXCLUSIV  Ioan Lascăr, despre reforma din Sănătate: A fost un declic pentru sistem

[] []

01 noi 2016 / 11:54
Salveaza PDF Comentarii

Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a vorbit la DC News Live despre reforma din sistemul de sănătate din România, punând accentul pe segmentul care se referă la îngrijirea bolnavilor arși.

"Fără îndoială că ce s-a întâmplat la Colectiv a reprezentat un declic pentru un anumit segment al sistemului de sănătate din România. (...) Eu am conștientizat cu aproape două decenii în urmă faptul că în România, sistemul de sănătate, mai precis segmentul care se referă la îngrijirea bolnavilor arși, trebuie complet reorganizat", a zis profesorul la DC News Live.

"Am venit cu un proiect privind reorganizarea sistemului de asistență a bolnavilor arși din România. Aflându-mă câteva luni pe teritoriul SUA, într-o unitate de arși, am avut posibilitatea să compar ceea ce se întâmpla în țara noastră cu ceea ce se petrecea în SUA și evident concluzia pe care am tras-o a fost aceea că voi încerca să implementez un proiect care să reprezinte un început pentru reorganizarea acestui tip de asistență sanitară.

Arsura gravă face parte și din sfera de competență a chirurgului plastician. Din 2000, am început să fac demersurile necesare oficiale pentru organizarea primei unități de îngrijire a bolnavilor arși din România. (...) Am avut sprijinul consistent a doi miniștri - Nicolaescu și Bănicioiu care s-au implicat activ în implementarea și finalizarea acestui proiect", a mai zis medicul.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți la minutul 4:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25