Ioan Adam rămâne în AREST PREVENTIV. Decizie DEFINITIVĂ

Decizie definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Au respins, joi, contestația deputatului PSD, Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. 

Decizia judecătorilor este definitivă. Ioan Adam a fost arestat preventiv în 20 noiembrie. A contestat decizia, iar joi judecătorii au luat o altă decizie, una definitivă. 

În acelaşi dosar au fost arestaţi anterior fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fiind puse sub urmărire penală mai multe persoane, printre care senatorul PSD Ilie Sârbu şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu.

COD GALBEN de ploi, burniță, polei și ceață

DNA acuză că deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă de la Tribunalul Covasna să admită o cale extraordinară de atac, prin care să fie anulate deciziile altor instanţe care respinseseră cererea lui Paltin Gheorghe Sturdza de a fi pus în posesie cu peste 43.000 de ha teren forestier şi agricol pe raza judeţului Bacău. Prejudiciul în sarcina RNP Romsilva s-a ridicat la 303.888.615 euro.

"Imediat după ce a obţinut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată", mai arată DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel