Investiţie uriaşă Toyota, într-un motor de ultimă generaţie

Toyota va investi în Polonia 400 de milioane zloţi (113 milioane de dolari) în producerea unui motor de ultimă generaţie pentru vehiculele hibride, transmite Reuters.

Motorul de 1,5 litri va fi produs din 2020, la fabrica Toyota din apropierea oraşului Jelcz-Laskowice. Motorul va fi folosit la aşa numitele vehicule hibride, care au instalat şi un motor electric. În prezent, vehiculele hibride reprezintă 40% din vânzările Toyota în Europa, iar cota lor de piaţă creşte rapid. Datorită acestei investiţii vom putea face faţă cererii, a afirmat Eiji Takeichi, şeful subsidiarei poloneze a Toyota Motor.

Toyota are două fabrici în regiunea poloneză Silezia Inferioară. Uzina din Jelcz-Laskowice are aproape 500 angajaţi în timp ce unitatea din Walbrzych are 1.500 de angajaţi. Recent, Toyota a anunţat semnarea unui acord de parteneriat cu un alt producător nipon, Mazda, cele două companii urmând să investească masiv în dezvoltarea de tehnologii pentru vehiculele electrice.

Toyota, cel mai mare producător auto nipon, va prelua 5,05% din acţiunile Mazda cu suma de 50 de miliarde de yeni (454 milioane de dolari), în timp ce Mazda va prelua o participaţie de 0,25% din acţiunile Toyota, un pachet cu o valoare egală cu acţiunile Mazda achiziţionate de Toyota. Parteneriatul dintre Toyota şi Mazda reprezintă un pas semnificativ spre consolidarea industriei auto japoneze, unde aproximativ şase producători diferiţi concurează pentru clienţi şi capital. Însă, într-o perioadă de creştere a costurilor de dezvoltare şi de modificări tehnologice, în special apariţia vehiculelor electrice, mulţi producători mici nu au resursele necesare pentru a ţine pasul cu rivalii mai mari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel