Invențiile românilor premiate cu aur la Geneva

34 de medalii de aur şi 8 de argint a câștigat România la Salonul de Invenţii de la Geneva.
 
Invenţiile româneşti prezentate la Salonul de la Geneva, Elveţia, au fost premiate de către membrii Juriului Internaţional cu 34 de medalii de aur şi 8 medalii de argint, cărora li s-au adăugat şi 10 distincţii speciale.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Cercetării şi Inovării, citat de Agerpres, în perioada 29 martie-2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva - Elveţia, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. 

Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, statul şi oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI. 

[citeste si]

40 de invenții în standul României 

În standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, care a asigurat selecţia invenţiilor şi plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenţii. Alte 8 invenţii româneşti au fost prezentate pe costuri proprii. 

„În urma jurizării a celor peste 2.000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internaţional a decis acordarea a 34 de medalii de aur şi a 8 medalii de argint pentru invenţiile româneşti, cărora li s-au adăugat şi 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegaţiile străine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezintă astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint şi 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie şi 17 acordate cu ocazia organizării Zilei României în stand)”, mai precizează comunicatul de presă. 

5 invenții, 3 medalii de aur și 2 de argint

Aceeaşi sursă afirmă că românii participanţi cu stand propriu au prezentat 5 invenţii, obţinând 3 medalii de aur şi 2 de argint, şi un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie. 

Ediţia Geneva - 2017 poate fi prezentată în cifre astfel: suprafaţa de expunere de 8.500 m.p. a găzduit 725 expozanţi din 40 ţări, din 5 continente, din care 80% companii, universităţi, organizaţii de stat şi 20% investitori şi cercetători privaţi. 

Organizaţiile elveţiene au reprezentat 7% dintre expozanţi, restul de 93% fiind expozanţi străini. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy