Întreaga conducere a aviaţiei militare din Nicaragua a murit brusc

nicaragua
nicaragua

Întreaga conducere a aviației militare din Nicaragua a murit în urma prăbuşirii unui elicopter Mi-17, de fabricaţie rusă, în vestul ţării.

În elicopter se aflau șeful Statului Major al forţelor aeriene din Nicaragua, colonelul Manuel Lopez, împreună cu alte nouă persoane, scrie agerpres.ro.

Tragedia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în timpul unei misiuni de rutină, în nord-vestul ţării ţării.

Printre cei morţi se numără şeful contraspionajului din cadrul forţelor aeriene, colonelul Chester Vargas, şeful apărării antiaeriene, locotenent-colonelul Aldo Herrera, precum şi şeful de brigadă de mentenanţă aeriană, colonelul Mario Jiron, după cum a informat postul de radio oficial Radio Ya.

Tragedia este considerată una din cele mai grave pentru forţele aeriene din Nicaragua. Pe lângă conducători, au pierit şi alţi şase militari de rang inferior, conform listei victimelor făcută publică de staţia de radio menţionată.

Această listă cu victime nu a fost confirmată încă de armată, care a anunţat o conferinţă de presă în care va face mai multe precizări.

Locuitori din regiunea Cuatro Palas, municipalitatea La Paz Centro - 50 km nord-vest de Managua - au anunţat autorităţile cu privire la ”căderea unui elicopter” militar în zonă, a declarat secretarul politic al partidului de guvernământ din regiune, Everth Delgadillo.

Cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată, dar, din primele informaţii, se pare că aparatul de zbor a luat foc, înainte de a exploda în aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel