Intonarea imnului în școli ar putea deveni obligatorie

Imnul_Romaniei-300x200
Imnul_Romaniei-300x200

Inițiativa legislativă care prevede obligativitatea intonării imnului naţional în şcoli, în fiecare zi de luni, la începutul cursurilor, a primit, marți, avizul Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor. La ședință a fost prezent și ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Potrivit iniţiativei legislative, care aparţine unor parlamentari PDL,  Legea 75/94 privind arborarea drapelului şi intonarea imnului de stat va fi modificată astfel încât, la începutul fiecărei săptămâni, elevii vor fi obligați să intoneze imnul național înainte de începe cursurile, cei din ciclul primar putând intona doar prima strofă.

În opinia ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, "este o lege care clarifică şi pune într-o formă clară care sunt obligaţiile cadrelor didactice şi ale elevilor".

"Legea este benefică şi Guvernul o susţine", a mai spus Baba, adăugând că, în prezent, există un ordin de ministru privind intonarea imnului, dar "parlamentarii au dorit să consfinţească acest lucru printr-o lege, pornind de la ideea că, în viitor, un ministru al educaţiei ar putea să schimbe acest ordin".

Din cauza grevei parlamentare, la şedinţă au participat doar reprezentanţii coaliţiei şi lucrările au fost conduse de deputatul PDL Cătălin Croitoru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel