EXCLUSIV  Interzicere cumul pensie-salariu. Bogdan Hossu: Administraţia a devenit un refugiu pentru mărirea veniturilor personale

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a explicat care este poziţia confederaţiei pe care o conduce în ceea ce priveşte proiectul prin care se doreşte interzicerea cumulului pensie-salariu. 

"E o cerere făcută şi susţinută de către Confederaţia Cartel Alfa. La ora actuală, administraţia publică locală, ţinând cont şi de libertatea de salarizare şi lipsa unei norme de personal – fiindcă ar fi trebuit să fie normată ca să nu creeze abuzuri – a ajuns să fie ca o posibilitate de refugiu pentru mărirea veniturilor personale pentru o serie de persoane care ies pe legi speciale din structura de funcţionare normală dintr-o instituţiei publică, MApN, MAI, parţial din justiţie. (...)

De multe ori sunt pensionaţi astăzi iar de mâine devin din nou angajaţi în aceeaşi instituţie, sau sunt transferaţi către instituţii din administraţia publică locală. Practic e o politică inclusiv naţională deficitară, fiindcă avem un deficit de locuri de muncă ce presupune competenţe şi implicit un nivel de salarizare adecvat, iar ele devin un fel de monopol în loc să fie distribuite mai ales către noile generaţii. E aberant să trimiţi un tânăr direct în şomaj, fiindcă nu ai ce să-i oferi ca loc de muncă.

Dar generalizarea acestei măsuri poate să ducă la contradicţii. E deosebire între cei care ies pe legi speciale şi cei care, care orice cetăţean, execută stagiul complet de cotizare – învăţământ, sănătate – şi după vârsta standard de pensionare să-l blochezi deşi instituţia are nevoie de persoana respectivă", a declarat Bogdan Hossu într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel