Intervenții cu sute de militari, în zonele inundate

Bogdan Cotigă / 11 iul 2018 / 21:45 Salveaza PDF Comentarii
IGSU / ISU Vâlcea
IGSU / ISU Vâlcea

Peste 800 de pompieri, jandarmi, militari şi voluntari au intervenit în ultimele zile pentru limitarea sau înlăturarea efectelor inundaţiilor, care au afectat mai multe localităţi din judeţul Sibiu.

În perioada 7-10 iulie, în care judeţul s-a aflat sub avertizări hidrometeorologice de nivel cod galben şi portocaliu, au fost înregistrate aproximativ 500 de intervenţii pentru evacuarea apei din gospodării, pentru înlăturarea aluviunilor sau consolidarea şi supraînălţarea digurilor. 'Au fost angrenate peste 800 de forţe, dintre care peste 600 de pompieri sibieni, cu toate mijloacele tehnice din dotare. În sprijinul acestora, au venit peste 100 de pompieri de la ISU Hunedoara, ISU Vâlcea, ISU Alba, ISU Arad, ISU Bihor, ISU Cluj şi ISU Bistriţa-Năsăud.

Pompierii au lucrat împreună cu jandarmi sibieni şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, angajaţi ai primăriilor şi lucrători din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor, în vederea prevenirii şi limitării efectelor produse de ploile abundente. S-a acţionat în vederea: monitorizării zonelor afectate de vremea rea, evacuării apei acumulate în imobile, grădini şi culturi agricole, curţi, subsoluri, fântâni, canale colectoare şi străzi, amenajării a 1.750 de metri liniari de diguri (hidrobaraje, baraje metalice şi diguri din saci cu nisip), degajării aluviunilor, a copacilor şi a pietrelor care blocau drumuri judeţene şi încărcării a peste 4.500 de saci de nisip.

În perioada menţionată, au fost înregistrate aproximativ 500 de intervenţii şi au fost utilizate la capacitate maximă un număr de 50 de motopompe', se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu. Precipitaţiile s-au redus în intensitate, la acest moment fiind ridicate codurile de precipitaţii abundente, dar pompierii sibieni vor rămâne în teren, în sprijinul populaţiei din judeţ, până la înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice. 'Nivelul de alertă la capacitate maximă al unităţii s-a ridicat, iar în această dimineaţă forţele venite de la celelalte inspectorate judeţene şi-au încheiat misiunea de intervenţie în sprijinul ISU Sibiu.

Judeţul Sibiu începe să revină la starea de normalitate. ISU Sibiu încă mai intervine în localităţile Cristian, Bungard, Sălişte, Săcădate, Dobârca şi Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei acumulate în subsoluri şi pe străzi, precum şi pentru monitorizarea celorlalte zone afectate în ultimele zile de cantitatea mare de precipitaţii înregistrată', se mai arată în comunicat. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27