Intervenție în forță după umilința la care au fost supuși buzoienii

Compania de Apă Buzău a anunțat se ieftinesc tarifele pentru apă și canalizare. De la 1 ianuarie 2016, un metru cub de apă potabilă costă 5,06 lei, iar canalizarea/epurarea apei uzate costa 3,12 lei/mc, cu TVA inclus. Chiar și așa, apa potabilă din Buzău rămâne cea mai scumpă din România, iar unii oamenii se plâng că la robinet curge o apă care nu se poate consuma.

În acest context, după ce DC News a readus în discuție problema apei murdare de la robinet, consilierul județean PNL Buzău, Ing. Florescu Raul-Ioan, a avut o intervenție.

"Am văzut în urmă cu câteva zile tot felul de comunicate, mai mult sau mai puțin pompoase, privind marea reducere a tarifelor la apă și canal făcute de Compania de apă Buzău. Am fi dorit să nu ieșim să spunem nimic despre acest fapt, decât dacă acesta ar fi fost făcut în firescul și bunul simț al lucrurilor. Am urmărit, de asemenea, și fel de fel de poziții ale oamenilor din presă, referitoare la această situație", a spus liberalul.

VEZI ȘI: Cutremur la Buzău după un articol publicat în DC News. Mărturii teribile: "Mă simt batjocorită"-exclusiv

"Mă simt dator față de zecile de mii de buzoieni, care sunt buzunăriți de această companie și de gașca de care este condusă, să fac anumite precizări. Am fost printre primii oameni politici care au ridicat public problema tarifelor nesimțite și a calității apei și a serviciilor oferite de această companie și am privit, ca foarte mulți alții, elucubrațiile unor conducători ai acestei companii difuzate prin diverse drepturi la replică. Am întreprins demersuri prin care am solicitat explicații referitoare la prețul ridicat și la calitatea apei, la care am primit răspunsul invariabil că tarifele mari sunt rezultatul mult trâmbițatelor investiții făcute tocmai pentru a îmbunătății calitatea apei și a serviciilor oferite", a mai zis Florescu Raul-Ioan.

Scădere a costurilor făcută cu surle și trâmbițe

"Anunțarea noilor tarife scăzute, doar ca urmare a noilor reglementări referitoare la cota TVA , a fost făcută, și de data aceasta, de maniera în care, populația să creadă că este beneficiara unor măsuri de bunăvoință a acestei companii. FALS. Prețurile au fost scăzute strict cu valoarea reducerii cotei TVA la 9 % pentru apa potabilă. Așa cum constată toată lumea, tarifele au scăzut în toată țara, iar Buzăul se află în continuare pe primul loc. Măcar în acest fel, ne mândrim și noi că suntem pe primul loc la ceva. Odată cu acest anunț de scădere a tarifelor, ne așteptam să vedem și o decizie a conducerii Companiei de apă, de scădere a retribuției lunare a directorilor, care concurează cu retribuția Președintelui României", a adăugat liberalul.

"Mai mult, unul dintre directorii companiei ne anunță că, de Paște cei de la blocuri nu vor mai avea cafea la robinet în loc de apă, iar cei de la case vor trebui să aștepte Crăciunul pentru aceleași servicii. Cum românii sunt de fel foarte răbdători, probabil că, domniile lor au considerat că buzoienii pot fi și fraieriți", a mai zis consilierul local.

Florescu Raul-Ioan speră că autoritățile statului vor interveni și la Compania de apă Buzău.

"Aștept în continuare autosesizarea instituțiilor statului, cu competență de control în a efectua o cercetare serioasă și eficientă a derulării și plății investițiilor Companiei de apă în județul Buzău, cât și a activității de zi cu zi a acesteia. Mai mult de atât, aștept o încercare de revenire cu picioarele pe pământ a conducătorilor acestei companii, care să vină cu soluții concrete de scădere a tarifelor și aici mă refer la cea mai simplă dintre ele, scoaterea de la plată a taxei pe apa meteo din tarifele percepute", a conchis PNL-istul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel