INTERCEPTĂRI NICOLAS SARKOZY: Discuțiile care au dus la inculparea fostului președinte francez

Cotidianul francez Le Monde a publicat, sâmbătă, fragmente din interceptările telefonice care au dus la inculparea pentru corupție a fostului președinte francez Nicolas Sarkozy. Interceptările sunt legale și ordonate de justiție, scrie Agerpres.

Justiția franceză a decis interceptarea a două telefoane folosite de Sarkozy - un telefon "oficial", de serviciu, și un altul achiziționat sub un nume fals.

Nicolas Sarkozy era suspectat că, ajutat de avocatul și prietenul său Thierry Herzog, a încercat în timpul mandatului său prezidențial să obțină informații de la un înalt magistrat, Gilbert Azibert, cu privire la o investigație care îl viza în "afacerea Bettencourt". Politicianul i-ar fi promis magistratului, la schimb, un post de prestigiu la Monaco.

Vezi și: NICOLAS SARKOZY, pus oficial sub acuzare pentru corupție activă

"O să-l ajut", i-a spus la 5 februarie Sarkozy avocatului său, folosind telefonul cumpărat sub un nume fals. Acesta adăuga: "Sună-l și spune-i că o să mă ocup, pentru că mă duc la Monaco și-am să-l văd pe prinț".

Două săptămâni mai târziu, politicianul francez îi spunea avocatului său că-l poate suna pe magistrat să-i spună că va face "demersurile pe lângă ministrul de stat, mâine sau poimâine". După încă o zi, Sarkozy își sună din nou avocatul și prietenul: "Voiam să-ți spun, ca să-i poți transmite lui Gilbert Azibert, că la prânz mă întâlnesc cu Michel Roger, ministrul de stat din Monaco".

La 26 februarie, folosind de data aceasta telefonul "oficial", despre care judecătorii bănuiesc că Sarkozy ar fi știut că era interceptat, fostul șef al statului francez a dat înapoi.

"Mi-am dat seama că ar fi ușor jenant, așa că prefer să nu-i vorbesc despre asta", a spus Sarkozy într-o conversație reluată ulterior, câteva minute mai târziu, pe cel de-al doilea telefon.

Ziarul francez mai scrie că ministrul de stat din Monaco le-a confirmat judecătorilor francezi că Sarkozy l-a sunat la 25 februarie, dar a precizat că președintele de atunci nu a făcut nicio referire la numele magistratului Azibert.

Citește și: Sarkozy contraatacă: Sunt șocat! Justiția, folosită politic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel