Institutul Levantului, scandal Vlad Alexandrescu-Emil Constantinescu

Proiectul de lege ce privește înființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a dus la un schimb de replici între senatorul fostul președinte Emil Constantinescu și senatorul USR Vlad Alexandrescu. Constantinescu a declarat că se arată jignit de declarația lui Alexandrescu.

Proiectul a fost avizat pozitive de Comisia pentru învățământ a Senatului. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a dorit să depună un amendament prin care Institutul să treacă în subordinea Academiei Române. În opinia lui Alexandrescu, institutul, în subordinea Senatului ar putea crea "încă o sinecură în România". Declarația a atras revolta fostului președinte Emil Constantinescu, pe care a considerat-o o jignire profundă.

 “Ma scuzați, aveți un coleg care vorbește de sinecură. (...) Este o jignire profundă pentru o asemenea intenție. Cum adică? O sinecură pentru cine?”, a replicat Emil Constantinescu. Fostul președinte al României a opinat că situarea institutului în subordinea Senatului va aduce noii instituții "grandoare și va face cinste" camerei superioare a Parlamentului, potrivit hotnews.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel