Instanţa bulgară a declarat drept ilegală arestarea fostului premier Boiko Borisov

Instanţa bulgară a declarat drept ilegală arestarea fostului premier Boiko Borisov
Instanţa bulgară a declarat drept ilegală arestarea fostului premier Boiko Borisov

Ordinul de arestare a liderului GERB, fostul premier bulgar, Boiko Borisov, a fost declarat ilegal definitiv de către instanţă, potrivit unei decizii a Tribunalului Administrativ al oraşului Sofia.

Pe 17 martie, Boiko Borisov, fostul ministru al finanţelor, Vladislav Goranov, şi consilierul de presă al GERB, Sevdelina Arnaudova, au fost reţinuţi şi eliberaţi a doua zi, fără a fi acuzaţi.

Cei trei au fost reţinuţi, după ce afaceristul bulgar Vasil Bojkov, care a fugit în Dubai, a susţinut că a fost victima unui şantaj. Potrivit completului de judecată, măsura administrativă coercitivă aplicată de reţinere pentru 24 de ore "este neîntemeiată de fapt şi neconformă cu scopul legii".

Ordinul de arestare nu precizează "faptele săvârşite, care au justificat necesitatea aplicării măsurii administrative coercitive". Direcţia de Poliţie a Capitalei din Ministerul bulgar de Interne trebuie să plătească fostului premier bulgar cheltuieli de judecată în valoare de 480 de leva (circa 240 de euro), scrie Rador.

Citește și - Petkov: Borisov ar trebui să se pensioneze, iar după reforma judiciară - să meargă la închisoare

Premierul bulgar Kiril Petkov a declarat că Boiko Borisov trebuie să se pensioneze pentru că opreşte reformarea partidului GERB, iar după reforma judiciară - să meargă la închisoare. 

"Liderul GERB, Boiko Borisov, trebuie să se pensioneze pentru că opreşte reformarea partidului. Nu există nicio modalitate de a face reformă judiciară cu el, pentru că, în cazul unui sistem funcţional, el trebuie să meargă la închisoare. A furat circa 3-4 miliarde de leva pe an. Un prim-ministru al unei ţări europene a declarat că Bulgaria nu este acceptată în Schengen din cauza lui".

Asta a declarat pentru Nova TV fostul premier bulgar Kiril Petkov, copreşedinte al formaţiunii Continuăm Schimbarea. El a subliniat că preşedintele Rumen Radev nu este un oponent politic al partidului.

El a adăugat că, dacă conexiunea de gaz cu Grecia nu va fi operaţională până la sfârşitul lunii august, va ieşi la protest, deoarece aceasta ar fi o acţiune deliberată a guvernului interimar. Vezi știrea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel