Instagram, modificări pentru utilizatori. Buton special pentru „Informații false” / "False Information"

Andrei Itu / 18 aug 2019 / 17:19 Salveaza PDF Comentarii

Instagram adaugă un buton special pentru a permite oamenilor să raporteze postări false, potrivit cotidianului The Independent.

Instagram adaugă un buton special pentru a permite oamenilor să raporteze postări false. Compania lansează un „instrument de raportare” special, care va permite utilizatorilor să se plângă de orice lucru pe site care include dezinformare. Potrivit oficialilor Instagram, noua actualizare își va intra în rol la sfârșitul lunii august. Raportarea dezinformării nu șterge neapărat informația falsă, dar o ascunde de paginile „explore” și hashtag, în încercarea de a opri răspândirea informațiilor.

Pentru a utiliza noua caracteristică de raportare, utilizatorii pot apăsa butonul „Raportează” așa cum ar face pentru alte probleme cu postarea. Dar, va exista o opțiune suplimentară: sub butonul „Este inadecvat”, va exista opțiunea de a apăsa pe butonul „Informații false”.

Instagram a spus că noile schimbări sunt doar un prim pas și că o „abordare mai cuprinzătoare” va demara ulterior. Instagram aduce aceste modificări după ce Facebook încearcă să oprească răspândirea dezinformării pe platformele sale. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26