Inspector reținut pentru luare de mită de la persoane cu dizabilități

Un inspector acuzat că a luat mită de la persoane cu dizabilităţi a fost reţinut
Un inspector acuzat că a luat mită de la persoane cu dizabilităţi a fost reţinut

Un inspector de asistenţă socială din judeţul Harghita, a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilităţi, pentru a-i promova dosarul la comisia de evaluare. Potrivit Mediafax, inspectorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Autor: Andra Imbrea

Bokor Akos, inspector asistent social al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, a fost prins, vineri, luând mită de la o persoană cu dizabilităţi. Acesta trebuia să ȋi ȋntocmească dosarul de ȋncadrare ȋn grad de handicap ṣi să îl promoveze la comisia de evaluare a persoanelor adulte, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Judeţean Harghita al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, dat publicităţii sâmbătă.

Nu e la prima abatere

Pentru Bokor Akos nu este prima infracţiune de acest gen. Ȋn urma audierilor, procurorii de la Tribunalul Harghita au stabilit că aceasta a primit de nenumărate ori sume de bani ṣi produse alimentare de la diferite persoane care ȋṣi doreau ȋncadrarea sau prelungirea certificatului de handicap.

"În perioada 10 iunie 2013 - 28 iunie.2013, învinuitul (...) a primit, în mod repetat, de la cinci persoane, sume de bani şi produse alimentare pentru ca, în schimb, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin aceea că acesta, în mod indirect, a condiţionat eliberarea documentelor necesare încadrării/prelungirii certificatului de încadrare în grad de handicap a persoanelor îndreptăţite, de primirea acestor sume de bani", se arată în comunicatul de presă.

Bokor Akos, ȋn vârstă de 56 de ani, este urmărit penal pentru luare de mită în formă continuată si va fi prezentat, sâmbătă, la Tribunalul Harghita, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel