Înșelătorie prin SMS. Poliția Română, avertisment: NU da curs unor astfel de solicitări!

Poliția Română lansează un avertisment în legătură cu o nouă înșelătorie care face victime printre români.

Românii o duc din ce în ce mai greu din cauza scumpirilor și a salariilor mici, iar escrocii par să profite din plin de acest lucru. Se pare că toți mai mulți oameni primesc sms-uri cu oferte de angajare. Românilor li se promit salarii atrăgătoare, doar că totul ar fi doar o înșelătorie prin care escrocii vor să facă rost de datele personale ale persoanelor. Poliția Română a avertizat populația în legătură cu această nouă înșelătorie.

"Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!", a scris Poliția Română pe pagina de Facebook.

Primele cazuri, raportate în luna martie

Primele cazuri de acest fel au fost raportate în luna martie. Atunci, mai mulți români au primit oferte de angajare, prin SMS, asta deși aceștia nu au aplicat pentru un loc de muncă. Oamenilor li se promiteau prin mesaje salarii chiar și de 200 de euro pe zi. Românii puteau accepta așa-zisa ofertă de angajare, apoi li se solicitau diverse date cu caracter personal, prin intermediul unei aplicații de socializare.

”Mesajul mi-a dat o senzație de neîncredere, pentru că era scris greșit din punct de vedere gramatical. Am văzut și sumele, în euro - noi în România suntem plătiți în ron, nu în euro.”, a spus Adina Brișcă pentru Pro Tv.

”Ar putea să îmi ia datele și să se folosească de cardurile mele virtuale, identitatea mea sau orice dețin eu în telefon.”, s spus Denișa Burlea.

În mesaje românii erau anunțați că au fost selectați pentru angajare și că pot alege un program part time sau un program full time. Totuși, nu este menționat în ce domeniu se face angajarea sau alte detalii. Salariul oferit este între 50 de euro și 200 de euro pe zi.

"Bună! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/ cu normă întreagă. Salariul zilnic 50 de euro-200 de euro.", este un exemplu de mesaj primit de români. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel