Nouă înșelătorie în România. Atenție la ofertele de angajare primite prin SMS!

Nouă înșelătorie în România. Atenție la ofertele de angajare primite prin SMS! / Foto: Captură video Pro Tv
Nouă înșelătorie în România. Atenție la ofertele de angajare primite prin SMS! / Foto: Captură video Pro Tv

Tot mai mulți români primesc oferte de angajare prin SMS. Află în articol ce spun specialiștii.

Se pare că în ultimele zile, tot mai mulți români au primit oferte de angajare, prin SMS, asta deși aceștia nu au aplicat pentru un loc de muncă. Oamenilor li se promiteau prin mesaje salarii chiar și de 200 de euro pe zi. Românii puteau accepta așa-zisa ofertă de angajare, apoi li se solicitau diverse date cu caracter personal, prin intermediul unei aplicații de socializare, relatează Pro TV.

”Mesajul mi-a dat o senzație de neîncredere, pentru că era scris greșit din punct de vedere gramatical. Am văzut și sumele, în euro - noi în România suntem plătiți în ron, nu în euro.”, a spus Adina Brișcă.

”Ar putea să îmi ia datele și să se folosească de cardurile mele virtuale, identitatea mea sau orice dețin eu în telefon.”, s spus Denișa Burlea.

Ce scria în mesaj

În mesaje românii sunt anunțați că au fost selectați pentru angajare și că pot alege un program part time sau un program full time. Totuși, nu este menționat în ce domeniu se face angajarea sau alte detalii. Salariul oferit este între 50 de euro și 200 de euro pe zi.

"Bună! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/ cu normă întreagă. Salariul zilnic 50 de euro-200 de euro.", este un exemplu de mesaj primit de români.

Experții în securitate cibernetică, avertisment

Totuși, potrivit experților în securitate cibernetică, oamenii ar trebui să aibă mare grijă și să nu răspundă la astfel de mesaje, mai ales dacă le sunt cerute date cu caracter personal.

”Să nu credem orice ofertă venită prin SMS, prin e-mail, pe platforme de mesagerie sau pe social media, pentru că ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație.”, a explicat Mihai Rotariu, purtător de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

”Astfel de numere de telefon sunt adresate aleatoriu. Mesajele pleacă de pe un robot telefonic către sute de mii sau milioane de adresanți.”, spune Mircea Șcheau, specialist în Securitate Cibernetică.

Ar fi indicat să nu răspundeți acestor mesaje și să nu accesați eventualele linkuri care vă pot fi trimise de la persoane necunoscute pentru ca datele dumneavoastră sau conturile bancare să nu fie compromise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel