Înregistrare Ghiță-Băsescu. Cozmin Gușă: O situație dramatică pentru statul român

Cozmin Guşă a precizat că s-a abţinut să vorbească despre subiectul înregistrărilor publicate de Sebastian Ghiță, însă în opinia consultantului, statul român se găsește acum într-o situație dramatică. 

"Avem un element limpede: sesizarea Parchetului General şi vorbele publice pe care le-a spus procurorul general Lazăr. De la acest lucru putem să pornim. Informaţiile Realităţii TV de astăzi sunt că toate înregistrările lui Ghiţă şi alte înregistrări, repet şi alte înregistrări, se află deja în studiu la Parchetul General care încearcă să identifice elemente clare care sunt opozabile unor probe din aceste înregistrări, ci şi circuitul acestor înregistrări, de ce au fost făcute, cu ce intenţie au fost făcute şi scopul mediatizării şi al multiplicării lor. Interesele pot fi transformate în complicităţi ale acestor mediatizări sau ale acestor cărăuşii de casete care poate să fie făcută fizic sau electronic de pe diverse adrese de email", a detaliat consultantul politic.

Traian Băsescu, actorul secundar

Acesta a mai spus că al doilea personaj, actorul secundar, însă nu de serie B, Băsescu Traian este inventatorul acestui sistem care a crezut că autoritatea sa va continua şi după ce nu va mai fi la Cotroceni.

"Uite că nu a contat şi exact oamenii pe care i-a promovat şi care astăzi îi atacă prin celebrul cuplu pe care îl invocă Florian Coldea - Laura Codruţa Kovesi. Reprezentanţii acestui sistem nu au mai dorit să îi dea socoteală, scuturându-se brusc de influenţă şi, din spusele lui Traian Băsescu, atacând la vârf persoane apropiate de acesta care să spunem că ar fi vârful sistemului creat de Traian Băsescu, care nu a avut doar o parte de influenţă politică şi de numiri în justiţie, ci şi baza iceberg-ului care nu se vede, acele părţi multe majoritare, care reprezintă componenta financiară, repectiv, devalizarea bugetelor naţionale, judeţene, locale şi aşa mai departe", a explicat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a spus că acestea sunt personajele care joacă astăzi în acest film şi care ar dori doar pe baza unor declaraţii şi al unui joc de influneţă să fie mediatizaţi şi crezuţi fară să dea dovezi concrete.

Apărarea apropiaților

"Să nu uităm că Sebastian Ghiţă are de apărat libertatea şi integritatea lui Victor Ponta, binefăcătorul său. Pe de altă parte, Traian Băsescu are de apărat libertatea şi integritatea Elenei Udrea, lucru pe care nu l-a făcut până acum, şi a altor persoane. În spatele acestor cupluri şi acestor echipe care astăzi se luptă stau averi imense. Acesta este şi motivul pentru care drumurile multora din acest grup duc mai mult spre Est decât spre Vest pentru că în Est aceste averi se pot ascunde", a afirmat Cozmin Guşă.

"Asta este adevăratul şi probabil cei care cercetează merg pe principiul clasic "follow the money", adică urmăreşte urma banilor ca să ajungi la cei care se agită atât de tare. Ceea ce rămâne, ca o concluzie, este invocarea la nivel public, atât de către Ghiţă, care în calitatea sa a sistemului SRI+DNA este şi nu este credibil pentru că poate face aceste lucruri într-un mod de disperare sau de răzbunare. Însă, mai mult decât atât este atitudinea fostului preşedinte care timp de 10 ani a condus România şi care spune nişte lucruri pe care chiar el le-a promovat, dar spune doar ce îi convine lui, nu spune partea de complicitate personală. Traian Băsescu, deşi este foarte inteligent, nu pricepe un lucru: atât timp cât nu îşi face mea culpa nu va beneficia de aportul unor instituţia media sau a unor comentatori publici corecţi care să poate să servească demersului. În lipsă de dovezi, prezentând doar ce îi convine nu va reuşi să convingă pe cineva din presă ca treburile au stat aşa", a detaliat Cozmin Guşă.

Detalii fără dovezi

Acesta a mai spus că sunt oameni de la vârful statului român care sunt invocaţi de către un fost preşedinte. "Aici, pe baza cutumială din orice stat, cum este şi România, probabil că se va ajunge la anumite acţuni, audieri, discuţii cu cei implicaţi pentru că deja scandalul este foarte mare. În rest, detaliile pe care le invocă cei doi nu pot fi mediatizate de către o media serioasă pentru că nu sunt însoţite de dovezi. Sunt lucruri care se pot explica în baza nevoii lui Băsescu şi Ghiţă de a lupta, în baza nevoilor de a-şi proteja apropiaţii şi în baza necesităţii de a convinge o altă majoritate, PSD, plus ALDE, să le apere interesele", a mai spus Cozmin Guşă, adăugând că acest episod va fi tranşat cât de curând.

"Pronosticul meu este că acest episod va fi tranşat înainte de discuţiile privind posibila suspendare a preşedintelui, probabil săptămâna viitoare", a declarat consultantul politic. 

"Trebuie să ne dăm seama că avem un om cât un sistem, faptul că a penetrat atât de bine sistemul financiar, economic al României, faptul că a dublat atât de bine decizia în timpul Guvernul Ponta, îl arată astăzi pe Sebastian Ghiţă uşor infailibil. Eu nu cred că este aşa", a mai afirmat consultantul politic.

Față în față cu nodul gordian

Cozmin Guşă a mai precizat că "suntem intr-o situaţia dramatică pentru statul român". "Cei care au decizia stau acum în faţa nodului gordian şi analizează cum să îl desfacă sau dacă să îl taie. La fel cum stătea Alexandrul cel Mare, ştiu soluţia care este luată de un războinic. Să vedem însă dacă sunt războinici în România care să îşi asume să taie nodul gordian îl loc să încerce să îl deznoade pentru că asta va fi foarte greu, deoarece încrengătura interesului din jurul lui Sebastian Ghiţă este una atât de mare...", a încheiat Cozmin Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel