Inițiativă anti-Brexit: Petiţie online. Câți oameni au semnat deja

Brexit
Brexit

Britanicii se mobilizează în vederea anulării Brexit-ului.

Guvernul a susţinut constant că ieşirea din UE este voinţa poporului. Noi trebuie să punem capăt acestei afirmaţii prin a demonstra puterea sprijinului public acum pentru rămânerea în Uniunea Europeană, se arată în textul unei petiţii online. Cel puțin 700.000 de persoane au semnat petiţia de pe website-ul parlamentului britanic, în care solicită guvernului de la Londra să revoce notificarea oficială privind intenţia de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, transmite joi Reuters.

Atrăgând mii semnături în fiecare minut, petiţia a fost lansată la câteva ore după intervenţia televizată a premierului Theresa May de marţi seară, în care şefa executivului îi învinovăţea pe parlamentari pentru eşecul strategiei de ieşire a ţării din blocul comunitar şi le cerea acestora să se pronunţe asupra unei opţiuni finale. Este timpul să luăm o decizie. Sunt de partea dumneavoastră, a spus May.

Anti-Brexit: Revocarea articolului 50

Mai mult de 17 milioane de britanici au votat pentru părăsirea UE, cu ocazia referendumului din 2016, în timp ce 16 milioane s-au pronunţat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar, în anul următor premierul Theresa May prezentând intenţia oficială a ţării sale de a ieşi din UE în conformitate cu articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Petiţia anti-Brexit Revocarea articolului 50 şi rămânerea în UE, de pe site-ul parlamentului britanic, atrăsese deja 706.096 persoane până joi la ora 10:48 GMT, ceea ce a dus la căderea în câteva rânduri a site-ului din cauza numărului mare de accesări. Parlamentul britanic este obligat să ia în considerare organizarea unei dezbateri asupra oricărei petiţii care strânge cel puţin 100.000 de semnături.

Citește și:

Brexit: Plan alternativ. Ce pregătesc laburiștii

Angela Merkel: Începe o nouă ordine mondială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel